пʼятниця, 08 червня 2012 16:55

Влада перенесла справу Луценка, аби не псувати собі свято - "нунсівець"

Влада перенесла справу Луценка, аби не псувати собі свято - "нунсівець"
Юрій Гримчак каже, що суд над Луценком перенесли заздалегідь. Фото: liga.net

Розгляд в Печерському суді справи екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка затягується через намагання влади вирішити, що робити далі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Юрій Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євродепутат Коваль вдруге відвідав Луценка

"Згідно судовому розкладу судді, було заплановано, що сьогоднішнє судове засідання буде тривати півгодини. З цього стало зрозумілим, що планувалося його перенесення. Чому? Тому що найголовнішою подією сьогоднішнього дня мало стати відкриття Євро-2012. Не хотіли, аби на цьому фоні була інформація про чергову справу проти політичного опонента режиму. Ми розуміємо, що на засіданні Юрій Луценко щось би сказав з нагоди відкриття. Аби цього не було, засідання перенесли. Влада це зробила, аби не псувати собі свято", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через помилку судді будь-який вирок у справі Луценка може бути скасовано - Баганець

За словами депутата, якщо виходити із юридичних норм, суддя мала б розпочати всю процедуру розгляду справи з початку. "Склад суду повністю змінився. Той, який засудив Луценка до чотирьох років ув'язнення, був колегіальним і складався із трьох суддів. У цій справі про "отруєння Ющенка" мало б бути відкрите нове судове провадження, призначені попередні слухання. Цього не було зроблено. Адвокати задавали питання, на якій стадії процесу ми знаходимося? Відповіді не було. Проте мала місце ціла низка порушень Кримінально-процесуального кодексу", - наголосив Гримчак.

Політик зауважив, що наявність порушень у розгляді справ можуть засвідчити і представники Євросоюзу, які були присутні на судах як Луценка, так і Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Влада перенесла справу Луценка, аби не псувати собі свято - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути