середа, 27 вересня 2017 19:04

Влада не здатна гарантувати безпеку в глибокому тилу - Тягнибок про Калинівку

Влада не здатна гарантувати безпеку в глибокому тилу - Тягнибок про Калинівку
Олег Тягнибок: "Пожежа в Калинівці - це руйнівний удар по міжнародному іміджу України як адекватному партнеру в оборонній сфері". Фото: svoboda.org.ua

Керівництво країни не здатне гарантувати безпеку українцям в глибокому тилу. Вину за ситуацію в Калинівці має понести президент та військове командування. Про це заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок у своєму блозі на "Українській правді".

"Четверта масштабна диверсія, третя у 2017 році, на військових складах з часу початку війни з Московією. Мільярдні збитки для сектору безпеки і оборони. Величезні супутні збитки. Деморалізація цивільного населення, розхитування ситуації, удар по обороноздатності країни. Це те, що лежить на поверхні історії з вибухами на арсеналі Міноборони у в/ч А-1119 в Калинівці. Українців в останню чергу цікавить символізм місця, дати і те, як будуть викручуватися спікери від влади, аби тільки переконати, що військово-політичне керівництво взагалі не винне в тому, що сталося. Влада не здатна гарантувати безпеку в глибокому тилу, навіть попри те, що саме в ці дні СБУ проводить антитерористичні навчання на Вінниччині, в місці найбільшої концентрації спецслужб".

Крім диверсії ворога, підірвати боєприпаси могли для приховування злочину, вважає Олег Тягнибок.

"Так, причиною вибухів на військовому арсеналі у Калинівці цілком може бути підривна діяльність ворога. Але це не відміняє, а навпаки посилює необхідність забезпечити жорсткий контроль та охорону військових об'єктів. Хоча, компетентним органам, які проводитимуть слідство, не варто відкидати й версію внутрішньої диверсії – з метою приховати масштаби можливих розкрадань боєприпасів. Пам'ятаєте історію з вибухами в Балаклеї? Тоді голова оборонного комітету парламенту Пашинський мало не тріумфально заявив, що Україна втратила боєприпасів на 1 мільярд доларів. Після війни перевірити недостачу і зрозуміти розмір розкрадань буде просто неможливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок представив план деокупації Донбасу

"Серед найбільш значущих негативних наслідків пожежі у Калинівці є руйнівний удар по міжнародному іміджу України як адекватного партнера у оборонній сфері. Адже для іноземних союзників може здатися дуже ризикованим надавати військову допомогу країні, яка не здатна на власній території забезпечити захист стратегічним об'єктам".

26 вересня близько 22:00 біля Калинівки на Вінничині почалися потужні вибухи боєприпасів на військовому складі Міністерства оборони, який називають одним із найбільших в Україні. Вибухали танкові боєприпаси. Із міста Калинівка та прилеглих сіл евакуювали понад 30 тис. людей. Калинівка розташована за 30 км на північ від Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «Влада не здатна гарантувати безпеку в глибокому тилу - Тягнибок про Калинівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути