четвер, 26 січня 2012 08:42

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Влада не наважиться не виконати рішення Євросуду щодо Тимошенко - Власенко

Влада не наважиться не виконати рішення Євросуду щодо Тимошенко - Власенко

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко переконаний, що Україна буде зобов'язана виконати рішення Європейського суду з прав людини щодо вироку екс-прем'єру.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Виконання рішення Європейського суду є юридичним обов'язком України як держави. Це не є політичним обов'язком, це не є моральним обов'язком", - пояснив він.

Власенко також додав, що за невиконання цього рішення, Европа може застосувати до України конкретні санкції: "Відповідно, за невиконання рішень Європейського суду з прав людини європейські інституції мають право і можливості прийняти конкретні юридичні санкції по відношенню до держави України. І ці санкції є достатньо суттєвими".

"Тому я не думаю, що Україна наважиться не виконати рішення Європейського суду (з прав людини)", - сказав захисник.

Говорячи про можливі санкції з боку Європи, він зазначив, що Європейська комісія як орган, до якого можуть звернутися у разі невиконання рішення Європейського суду, може застосувати абсолютно широку низку санкцій до України як до держави або як до представників України на території держав європейської спільноти.

Власенко уточнив, що це можуть бути "обмеження в'їзду-виїзду в ЄС, обмеження щодо ведення бізнесу, різноманітніт економічні речі, пов'язані з певними обмеженнями".

"Спектр і перелік санкцій є достатньо широкий і я абсолютно переконаний у тому, що Україні ці санкції не потрібні", - додав він.

"Якби на чолі України стояла б проукраїнська налаштована людина, а не та людина, яка зараз займає посаду президента, то звичайно я тоді б говорив, що ця людина просто включила би мозок і розуміла би, що для держави це не вигідно. На жаль, як буде рефлексувати Янукович, я не знаю", - підкреслив Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Влада не наважиться не виконати рішення Євросуду щодо Тимошенко - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути