Ексклюзиви
середа, 23 червня 2021 13:17

Влада не має стратегії боротьби з корупцією - голова НАЗК

Влада не має стратегії боротьби з корупцією - голова НАЗК
Зеленський закликав Верховну Раду якнайшвидше затвердити антикорупційну стратегію ще у вересні минулого року. Фото: Reuters

Влада досі не має антикорупційної стратегії. Про це сказав голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

Він розповів про поїздку до США й зустріч із представниками американського уряду.

"Обговорювали нашу антикорупційну стратегію, насправді те, що сьогодні відбувається в Україні. Корупціонери мають стратегію. Один із її прикладів - незавершеність судової реформи.

Більшість доброчесних суддів страждають через погану репутацію частини колег. А антикорупційної стратегії в країні немає. Президент ще у вересні визначив закон для розгляду парламентом як невідкладний. Але до цього часу парламент не проголосував. Чому - не знаємо", - цитує голову НАЗК "Цензор.нет".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний експерт указав "слузі народу" на кумівство

"Обговорювали загрози від можливих рішень Конституційного суду. Є великі загрози Вищому антикорупційному суду. Його можуть визнати неконституційним. А це означає, що вся робота антикорупційних органів не зможе бути ефективною.

Є загрози скасування інституту спеціальної конфіскації. А значить, Віктору Януковичу треба буде повернути 1,8 мільярда доларів, стягнені попередніми судовими рішеннями.

Ми обговорювали ризики, які можуть підірвати фінансову й безпекову стабільності держави. Обговорювали загрози, які може завдати рішення Конституційного суду щодо визнання неконституційним Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Тому що це може загрожувати рішенню щодо Приватбанку. І також загрози, яких може завдати рішення КС про скасування земельної реформи, про надання громадянам права на землю", - також розповів Новіков.

Також голова НАЗК прокоментував випадок, коли президент Володимир Зеленський забув зазначити 5 млн грн у своїй декларації.

"За фактом неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані я склав протокол щодо президента. Печерський суд його закрив", - сказав Новіков.

6 травня президент Володимир Зеленський зустрічався з американським держсекретарем Етоні Блінкеном. Обговорювали російську агресію, корупцію й олігархів в Україні, впровадження реформ.

Зараз ви читаєте новину «Влада не має стратегії боротьби з корупцією - голова НАЗК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути