середа, 28 листопада 2012 12:54

Влада буде не спроможна провести через референдум важливі питання - експерт

Влада буде не спроможна провести через референдум важливі питання - експерт
Борис Кушщнірук. Фото: tv.tvi.ua

У влади не вдасться провести через референдум жодне серйозне питання.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт Борис Кушнірук, коментуючи ухвалення закону про референдум.

"Я далеко не впевнений, що рейтинг влади, який постійно падає, дозволить їй навіть через референдум провести якісь питання", - підкреслив він.

Експерт пояснив: "Наприклад, соціологія доволі впевнено каже, що якщо винести на референдум питання зміни до Конституцію, через які буде можливість обирати президента в парламенті, то люди не проголосують за таку Конституцію. І обсягу фальсифікацій, який може бути, буде недостатньо для того, щоби протидіяти такому негативному сприйняттю людей цього положення".

Водночас, на інше питання, яке можуть винести на референдум, щодо вступу України до Митного Союзу, влада може просто не піти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції побоюються продовження ери правління Януковича

"Що стосується Митного Союзу — то такий ризик існує (що це питання винесуть на референдум). Але я не думаю, що влада наважиться на це, бо це суперечить інтересам великого капіталу та українській економіці. І це був би крок, який буде сприйнятий більш негативно, ніж позитивно", - наголосив він.

Кушнірук додав: "В умовах падаючої економіки населенню говорять, що головна мета цього союзу — це знизити ціни на газ. Але всі постійно нагадують, що газ, який закуповується, є в першу чергу, для промисловості — для Ахметова, Фірташа та інших олігархів. І тому це має бути в їхніх інтересах, а не в інтересах пересічних громадян. Тому навіть і це питання, де населення не дуже усвідомлює, в чому негативи такого об'єднання, я не впевнений, що воно пройде".

Експерт припустив, що метою закону про референдум є намагання влади натиснути на суспільство та опозицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук запевнив, що Янукович є прихильником всенародного обрання президента

Він пояснив: "Скоріше, це такий собі спосіб залякування суспільства, де головна мета — це не використання закону, а спроба тиснути на політичні сили, мовляв "якщо ви будете надто сильно на мене (Януковича) тиснути, то ми тоді вам в пику сунемо якийсь черговий референдум".

Зараз ви читаєте новину «Влада буде не спроможна провести через референдум важливі питання - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути