Ексклюзиви
вівторок, 02 лютого 2021 07:13

Включно з летальною зброєю: Україна отримає економічну та військову допомогу від США

Включно з летальною зброєю: Україна отримає економічну та військову допомогу від США
США нададуть Україні економічну та військову допомогу. Фото: pravda.com.ua

США продовжать надавати Україні "надійну економічну та військову допомогу".

Таку обіцянку озвучив новий голова американського Державного департаменту Ентоні Блінкен під час телефонної розмови з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

"Секретар наголосив на сильній двопартійній підтримці України та пріоритеті, який США ставлять на суверенітет України, територіальну цілісність та євроатлантичні прагнення. Ентоні Блінкен запевнив Дмитра Кулебу в готовності нової адміністрації США розвивати міцну економічну та військову підтримку України, включно з наданням летальної зброї", - йдеться у зверненні на сайті Держдепу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держсекретарем обрали американця з українським корінням

Водночас Блінкен наголошує на "важливості збереження Україною прогресу в боротьбі з корупцією та впровадженні верховенства права й економічних реформ, що зміцнять українські інституції й забезпечать світле та процвітаюче майбутнє для всіх українців".

Зазначається, що Блінкен і Кулеба також обговорили зусилля України в боротьбі з Cоvid-19 та досягненні дипломатичного врегулювання російської агресії на Донбасі та в Криму.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів першу телефонну бесіду з новим державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Кулеба назвав це "початком нового дня" у відносинах Києва і Вашингтона.

Зараз ви читаєте новину «Включно з летальною зброєю: Україна отримає економічну та військову допомогу від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути