четвер, 28 серпня 2008 08:42

Вітренко про наслідки для України від вступу в НАТО

Вітренко про наслідки для України від вступу в НАТО
У разі вступу України в НАТО наслідки для країни будуть важкими. Про це заявила лідер Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) Наталія Вітренко.

"Миролюбна, позаблокова, православна країна вимушена буде перетворитися на мілітаристський уламок американської імперії. Ми сидітимемо без світла і газу, але платитимемо за перехід на Натівські стандарти. За оцінками фахівців, це $5 млрд за перших 5 років і плюс $20 млрд за подальших 5-7 років", - попереджає політик. Її цитує прес-служба партії.

"ВПК України ( що сьогодні випробовує величезні проблеми) буде добитий до кінця. Бо Росія давати замовлення не буде, а для США і Західної Європи конкуренти не потрібні. Вони нам скидатимуть різний непотріб (як Польщі браковані винищувачі "F-16", а Прибалтиці - давно застарілі автомати і ін.). В кращому разі у нас розмістять прості технології викруток. Отже, для молоді інтересу (і зарплати!) в такій роботі не буде. Робоча сила буде використана як примітивний обслуговуючий персонал", - переконана лідер ПСПУ.

"США не хоче отримувати цинкові труни, їм потрібно, щоб життям розплачувалися слабкі країни НАТО. А життів може бути покладено ох як немало! Адже НАТО хоче в Україні (у Криму, Донбасі, Одесі, Чернігові, Закарпатті) свої бази розташувати. І ракети націлити, безумовно, перш за все, на Росію. Та ще на Близький Схід. Ви що думаєте, не буде у відповідь удару? Безглуздо на це розраховувати. Ось чим ми ризикуємо", - відзначила Вітренко.

"В ім"я чого? Щоб виросли капітали в західних банках у Ющенка, у Тимошенко, Єханурова, Огризка і інших, таких, що дісталися до влади? Щоб їх розкішно приймали у Вашингтоні і Брюсселі? Щоб вони і їх сімейства відпочивали на найфешенебельніших курортах світу і купували собі за нечуваними цінами палаци і яхти, літаки і діаманти?" - каже лідер ПСПУ.

Нагадаємо, раніше Вітренко заявила, що той, хто стверджує, що НАТО - це не першочергова проблема, є людиною не інформованою, пише ЛІга.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко про наслідки для України від вступу в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути