Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2021 11:11

Вітренко, Коболєв і Рудик - експерт назвав потенційних кандидатів на посаду прем'єр-міністра

Вітренко, Коболєв і Рудик - експерт назвав потенційних кандидатів на посаду прем'єр-міністра
Політолог Вадим Карасьов назвав претендентів на заміну Дениса Шмигаля. Фото: ZIK

Вадим Карасьов на своїй сторінці в Facebook розповів, кого Офіс президента бачить як потенційну заміну Дениса Шмигаля.

Політолог припускає, що український уряд може отримати прозахідного прем'єр-міністра у зв'язку з приходом до влади в США адміністрації Джо Байдена.

"Зі стартом нового політичного сезону поновилися і дискусії щодо потенційних кадрових ротацій в Кабінеті міністрів, включаючи повне перезавантаження уряду. Цим рішенням Зеленський зможе зняти низку проблем, як геополітичного, так і економічного характеру. Запустивши процес м'якого перезавантаження відносин, з новообраними елітами США. У зв'язку з цим, провладна команда розглядає лінійку прозахідних кандидатів в прем'єр-міністри", - пише він.

На думку Карасьова ОП і далі буде пробувати вмонтувати в уряд Юрія Вітренка з подальшою перспективою для нього очолити Кабмін.

"Спочатку, в якості потенційної заміни Шмигаля в медіа та навколополітичних колах називали Вітренка. Але сигнальне голосування за його вмонтування ще в діючий Кабмін показало, що консенсусу серед депутатського корпусу щодо персоналії Вітренко не вдалося знайти. У зв'язку з цим перспектива очолити уряд поки бачиться туманною. Хоч і сценарій з віце-прем'єром ніхто з повістки не знімав. І цей трек буде відіграватися в будь-якому випадку", - запевняє експерт.

Також політолог оцінив перспективи Андрія Коболєва.

"Ще одним потенційним претендентом на посаду прем'єра називають Коболєва. Він прозахідний менеджер, який близький адміністрації Байдена ментально і, до того ж, зрозумілий в політичному плані. Ще один фактор грає на користь Коболєва - кейс з перемогою Нафтогазу над Газпромом у Стокгольмському арбітражі. Але в той же час, історія з мільйонною премією викликала лють і обурення всередині українського суспільства. Що так чи інакше може вплинути на перспективи очолити уряд", - підкреслив він.

Несподіваним, але в той же час реалістичним сценарієм Карасьов вважає можливість призначення глави партії Голос Кіри Рудик.

"У зв'язку з новою реальністю і приходом на президентську посаду в США Байдена, українська влада перебуває в пошуках рішень, які б стали мостом до налагодження дружби з американськими елітами, які щойно зайшли в Білий Дім. Лідер найбільш прозахідної партії в країні могла б стати підмогою для налагодження конструктивної розмови між адміністраціями. Також її кандидатура обіцяє Зеленському мінімумом вимог, що допоможе сконструювати консенсусний кабінет міністрів, задовольнивши і внутрішньополітичні амбіції і налагодити місток співпраці з Білим Домом", - резюмував експерт.

Наостанок Карасьов описав сценарій при якому чинний прем'єр-міністр може залишитися при владі.

"Не виключено, що і Шмигалю вдасться втриматися на своєму місці. Але для цього необхідна масова ротація представників його команди. Хтось повинен понести на собі негатив, який накопичився у суспільства", - завершив він.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко, Коболєв і Рудик - експерт назвав потенційних кандидатів на посаду прем'єр-міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути