субота, 18 січня 2014 12:39

Віталій Журавський: Запровадження систем автоматичної фото- та відеофіксації порушень дозволить зменшити кількість ДТП

Запровадження систем автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху дозволить зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Віталій Журавський, коментуючи ухвалений ВР закон щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

"Щорічно, за офіційною статистикою, в Україні у ДТП гине понад 4 тисячі осіб. Сприяти вирішенню цієї проблеми можна і за допомогою впровадження систем автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Вони успішно себе зарекомендували у багатьох країнах світу, таких як США, Франція, Німеччина, Великобританія, Росія, Китай та інших. У процесі розробки законопроекту враховано рішення Конституційного Суду України від 22 грудня 2010 року, а також численні рішення Європейського суду з прав людини", - зазначив Віталій Журавський.

За його словами, запровадження такої системи дозволить вдосконалити не тільки процес фіксації, але й максимально автоматизує процедуру розгляду відповідних категорій адміністративних справ. Крім того, використання зазначених систем дозволить значно збільшити рівень надходжень коштів від штрафів за порушення правил дорожнього руху до державного бюджету України. "Наприклад, за офіційною інформацією ДАІ, 1 жовтня 2013 року у м. Києві лише одна система фото- та відеофіксації протягом однієї години зафіксувала 135 порушень. З урахуванням мінімальних штрафів за такі порушення, надходження до бюджету в цьому випадку склали б понад 40 тис. грн", - резюмував політик.

Прес-служба ПАРТІЇ РЕГІОНІВ

 

Зараз ви читаєте новину «Віталій Журавський: Запровадження систем автоматичної фото- та відеофіксації порушень дозволить зменшити кількість ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути