неділя, 13 травня 2012 14:48

Віталій Кличко боїться програти - Карасьов

Віталій Кличко боїться програти - Карасьов
Кличко іде у Верховну Раду, щоб залишитися надією для виборців, переконаний Карасьов. Фото: Анатолій БАБАК

Відмова Віталія Кличка балотуватися в мери Києва свідчить про те, що він невпевнений у перемозі, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Кличко іде зі спорту у велику політику і, як спортсмен, розуміє, що треба починати з перемоги, - зазначає політолог. - Вибори столичного мера не дають йому такої впевненості. А до парламенту він свою політичну силу проведе. І хай набере не 10, а 5-6 відсотків, це буде його першою серйозною політичною перемогою".

На думку Карасьова, виборча кампанія у столиці буде важкою і виснажливою.

"Кампанія по виборах мера Києва його може виснажити. Вона буде важкою, в'язкою, виснажливою, затратною. "Регіонали" фактично взяли повний контроль над столицею. У них у руках потужний адмінресурс. До того ж Олександр Попов уже понад рік керує містом і підвищує свій рейтинг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко відмовився від боротьби за мерське крісло, бо Рада назначить вибори відразу після Євро

Вибори мера Кличко може виграти тільки за підтримки всієї опозиції. А для цього треба брати на себе певні зобов'язання перед Яценюком чи Турчиновим. Він цього не хоче, прагне зберегти свободу дій, щоб мати можливість у майбутньому стати лідером опозиції".

За відсутності серед кандидатів у мери Кличка у Попова не буде гідних суперників, переконаний фахівець.

"Більш-менш поборотися з Поповим можуть Олександра Кужель чи Микола Томенко. Але перемогти їм не під силу. Опозиція не зможе виставити політика, який би кинув серйозний виклик нинішньому градоначальнику. Кличко іде у Верховну Раду, щоб залишитися надією для виборців. Доля країни вирішуватиметься там, а не в Київській мерії", - підсумовує Вадим Карасьов.

Як повідомлялося, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко має намір сконцентруватися на парламентських перегонах і вирішив не балотуватися в мери Києва.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко боїться програти - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути