пʼятниця, 29 березня 2019 17:36

Висока явка, громадський контроль та якісна робота членів комісій: політолог розповів, що допоможе уникнути фальсифікацій на виборах

Висока явка, громадський контроль та якісна робота членів комісій: політолог розповів, що допоможе уникнути фальсифікацій на виборах
Політолог Петро Олещук відзначив, що мотивувати виборців прийти на дільниці будуть і штаби кандидатів, і загальний складний перебіг перегонів. Фото: Багнет

Результат першого туру виборів президента суттєво залежатиме від того, яка кількість українців прийде на дільниці. Про це заявив політолог Петро Олещук.

"Що вища явка, то менше можливостей для маніпуляцій і фальсифікацій. Від явки також залежить сприйняття виборів як легітимних і всередині країни, і за її межами", – сказав Петро Олещук.

Політолог також наголосив, що якщо прогнози соціологів щодо 80% охочих прийти на вибори справдяться, це фактично унеможливить фальсифікації. Крім цього, за його словами, для недопущення порушень на виборах важлива робота членів комісій, громадський контроль, активність спостерігачів.

Водночас Петро Олещук зазначив, що мотивувати виборців прийти на дільниці будуть і штаби кандидатів, і загальний непростий перебіг перегонів.

"Кампанія була контрастною – і в позитивному, і в не дуже позитивному контексті. Була гостра боротьба, багато звинувачень. Я думаю, що все це не залишить переважну частину виборців байдужими. Також було багато образ і "чорнухи". З одного боку, це може знизити явку, а з іншого – мобілізувати виборців відповісти на всі ці закиди", – заявив політолог.

Експерт також додав, що легітимність майбутніх виборів, крім явки, залежатиме також від кількості зафіксованих порушень та відриву лідера від суперників.

Зараз ви читаєте новину «Висока явка, громадський контроль та якісна робота членів комісій: політолог розповів, що допоможе уникнути фальсифікацій на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути