середа, 16 лютого 2011 15:04

Вищий адмінсуд поки не відбиратиме у Шухевича Героя України

Вищий адмінсуд поки не відбиратиме у Шухевича Героя України

Вищий адміністративний суд України припинив розгляд справи за позовом адвоката Володимира Оленцевича до екс-президента України Віктора Ющенка про визнання незаконним та скасування указу про присвоєння звання Героя України головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу.

Таке рішення прийнято у зв'язку з наявністю аналогічної касаційної скарги громадянина Анатолія Соловйова.

Сторони, які були присутні на засіданні, виступили проти призупинення розгляду справи, але суд, порадившись, прийняв рішення про зупинення розгляду до прийняття рішення по аналогічній касаційній скарзі.

Дата розгляду касаційної скарги Соловйова поки не відома.

Як пояснив журналістам у середу в кулуарах суду один з адвокатів, позов Оленцевича пішов "по другому колу" - до Вищого адмінсуду як до суду першої інстанції, оскільки, відповідно до судової реформи, указ президента слід оскаржувати у ВАСУ.

Під час самого засідання подавали клопотання про приєднання до справи, як треті сторони, представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода", представник Степана Бандери (онука лідера ОУН), представник екс-президента України Віктора Ющенка, а також приватні особи.

Суд задовольнив клопотання тільки представника Віктора Ющенка і погодився з тим, щоб екс-президент брав участь у процесі як третя сторона.

У жовтні 2009 року адвокат Володимир Оленцевич за дорученням доктора медичних наук Анатолія Соловйова подав позов до Донецького окружного адміністративного суду з проханням визнати указ Віктора Ющенка про присвоєння Роману Шухевичу звання "Герой України" незаконним і скасувати його.

21 квітня 2010 Донецький апеляційний адміністративний задовольнив позов і позбавив Романа Шухевича звання Героя України у зв'язку з тим, що він не був громадянином України.

Однак через судову реформу дане рішення втратило юридичну силу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Вищий адмінсуд поки не відбиратиме у Шухевича Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути