четвер, 06 жовтня 2011 14:45

Вища рада юстиції подумає над діями Кірєєва вже після вироку Тимошенко

Вища рада юстиції подумає над діями Кірєєва вже після вироку Тимошенко

Вища рада юстиції (ВРЮ) зможе розглянути подання депутатів щодо діяльності судді Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва тільки після завершення судового процесу над екс-прем'єр-міністром, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко, заявляє голова ВРЮ Володимир Колесниченко.

"Я хочу зазначити, що дійсно у Вищій раді юстиції є звернення народних депутатів щодо бездіяльності судді Кірєєва. Відповідно до повноважень Вищої ради юстиції ми свої висновки зробимо після закінчення процесу по суті (судового процесу над Юлією Тимошенко). Адже законом передбачено те, що ми не маємо права впливати зараз на процес під час розгляду по суті", - сказав Колесніченко, виступаючи в українському парламенті в четвер, відповідаючи на запитання народного депутата Андрія Сенченка про те, чому ВРЮ не реагує на діяльність судді Кірєєва.

Зазначимо, що Верховна Рада в четвер на своєму засіданні розглядала питання про призначення суддів в ряд судів різних регіонів України. Згідно з процедурою, судді, яких має бути призначено на посади, були присутні в залі засідань парламенту і відповідали на запитання депутатів.

Всі питання до суддів стосувалися теми проведення суду над Тимошенко і депутати цікавилися у кандидатів на суддівські посади, чи було в їхній практиці таке, що вони не допускали кого-небудь на судове засідання, як це робить їх колега Кірєєв. У свою чергу, усі кандидати говорили про те, що вважають некоректним і не мають права полемізувати щодо судового процесу з "газової справи".

Зараз ви читаєте новину «Вища рада юстиції подумає над діями Кірєєва вже після вироку Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути