Ексклюзиви
середа, 27 червня 2018 11:11

Вирішувати за Сенцова, чи буде він клопотати про помилування, - верх цинізму - Медведчук

Вирішувати за Сенцова, чи буде він клопотати про помилування, - верх цинізму - Медведчук
Спецпредставник України з питань гуманітарного характеру в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Віктор Медведчук розповів, яка робота ведеться в Мінську і хто з української сторони приймає рішення про обміни. Фото: BBC.com

Ірина Геращенко не приймає участі в переговорах з обміну, і її заяви про хід і результати переговорів не відповідають дійсності, заявив в коментарі Znaj.Ua спецпредставник України з питань гуманітарного характеру в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Віктор Медведчук. Політик також розповів, яка робота ведеться у Мінську і хто з української сторони приймає рішення про обміни.

Висловлювання першого заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко, згідно з якими вона "використовує Віктора Медведчука як механізм звільнення заручників", політик вважає образливими.

"Подібні заяви є образливими для будь-якої людини. Такий підхід сьогоднішньої влади, проте так буде не завжди. Але навіть сьогодні ті, хто мене знає, розуміють, що використовувати мене у своїх вузько політичних інтересах нікому не вдасться, у тому числі й Ірині Геращенко", - переконаний Медведчук.

Політик також дав оцінку ще одній заяві Геращенко про те, що "Сенцов не звертатиметься до Володимира Путіна з клопотанням про помилування" і висловом, згідно з яким "для помилування Савченко до Путіна" формально звернулися родичі загиблих російських журналістів".

"Я провів не одну зустріч з Катериною Корнелюк та Маріанною Волошиною (дружина і сестра загиблих журналістів. - Ред.) і можу сказати, що їхнє рішення було непростим. І зверталися вони зовсім не "формально". Коли мова йде про життя і смерть найближчих людей, говорити про "формальний підхід" - верх цинізму. Втім, такий же цинізм - вирішувати за Сенцова, чи буде він клопотати про помилування. Такими заявами завдається величезна шкода переговорному процесу зі звільнення Сенцова", - сказав Медведчук.

Крім того, політик спростував заяви про нібито кілька разів зірвані звільнення заручників.

"З грудня 2014 року, коли я почав займатися обмінами, і досі такого не було жодного разу. Коли угода про проведення обміну досягалася, вона реалізовувалося в 100% випадків. Ірина Геращенко не приймає участі в переговорах з обміну, і її заяви про хід та результати переговорів не відповідають дійсності", - додав Віктор Медведчук.

Що стосується Мінська, то там, за словами політика, ведеться підготовча робота: підготовка списків, уточнення анкетних даних, збір інформації, узгодження, верифікація, приведення списків у певну систему.

"Це переговори з підготовки до обміну, але не про обмін. Рішення про обміни в Мінську ніколи не приймалися і не могли прийматися, так як там немає тих, хто такі рішення приймає. З української сторони ці рішення приймає виключно президент України, за дорученням якого я веду переговори про обмін з керівництвом Російської Федерації і з керівництвом ОРДО і ОРЛО (з грудня 2014 року за участю Медведчука звільнено 481 людину. - Ред.)", - підкреслив спецпредставник України з питань гуманітарного характеру в ТКГ.

Зараз ви читаєте новину «Вирішувати за Сенцова, чи буде він клопотати про помилування, - верх цинізму - Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути