вівторок, 17 січня 2012 11:07

Винними у сутичці на День Незалежності визнали працівників міліції

Винними у сутичці на День Незалежності визнали працівників міліції

Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради з розслідування сутичок під час святкування Дня незалежності в 2011 році в Києві дійшла висновку, що конфлікт був спровокований співробітниками міліції.

Як повідомляє газета "Комерсант-Україна" у статті "Правые нашли виноватых", на думку членів ТСК, перекривши вулицю Володимирську, міліція діяла всупереч рішенню суду, не забороняв проводити акції у цьому місці. У столичному ГУ МВС впевнені, що в зіткненнях винні представники опозиції, які безвідповідально поставилися до організації ходи.

Нагадаємо, того дня 11 опозиційних партій, що входять до Комітету опору диктатурі, і громадські організації, які приєдналися до них, провели мітинг біля пам'ятника Тарасу Шевченку у Києві.

Після мітингу організатори планували, що учасники акції пройдуть маршем по Хрещатику, але напередодні Окружний адміністративний суд Києва заборонив хід по цій вулиці. Замість Хрещатика опозиціонери рушили по вулиці Володимирській, однак шлях їм перегородили співробітники спецпідрозділу МВС "Беркут". Після декількох спроб мітингувальників прорватися через оточення між ними та міліціонерами зав'язалися бійки, але учасники ходи так і не змогли пройти далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Святкував у виправній колонії під назвою "Київ" — політики про День Незалежності

19 жовтня 2011 була створена ТСК з розслідування цих подій.

У звіті ТСК стверджується, що у масових зіткненнях на вулиці Володимирській винна саме міліція: "Аналіз дій працівників органів внутрішніх справ під час мирної ходи 24 серпня 2011 по вулиці Володимирській свідчить про те, що вони діяли всупереч рішенню суду, який не забороняв проведення мирних акцій на вулиці Володимирській у Києві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркут" бив людей гумовими кийками

Крім цього, члени ТСК рекомендують Верховній Раді прийняти звіт до відома і направити його до Генпрокуратури, МВС і Київську міську держадміністрацію "для належного реагування".

За словами голови ТСК, народного депутата В'ячеслава Кириленка ("Наша Україна-Народна самооборона"), "головне завдання комісії - з'ясувати, хто дав наказ співробітникам спецпідрозділів перегородити центр міста, і покарати цих людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донія викликали до міліції через акцію на День незалежності

У столичній міліції з висновками комісії категорично не згодні.

Зараз ви читаєте новину «Винними у сутичці на День Незалежності визнали працівників міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути