понеділок, 08 липня 2013 15:16

Вінницька опозиція не може порозумітися — не всі члени "Фронту змін" хочуть вступати до "Батьківщини"

Вінницька опозиція не може порозумітися — не всі члени "Фронту змін" хочуть вступати до "Батьківщини"
Фото: gazeta.ua

Багато людей вступало в партію "Фронт змін", тому що довіряло молодому перспективному лідеру. Тепер Арсеній Яценюк очолює об'єднану "Батьківщину", і за партійною дисципліною, всі члени "Фронту змін" мали б перейти у "Батьківщину".

Про це на прес-конференції заявила керівник вінницької обласної "Батьківщини" Людмила Щербаківська.

Прийшли також деякі колишні очільники районних організацій "Фронту змін".

"Ми йшли не тільки під прапором нашого лідера, а й під прапорами партії, яка прагне демократичних змін у суспільстві. В цьому в обох партіях програми не різняться. Тому ми вступаємо до "Батьківщини", - сказали вони.

Всі члени "Фронту змін", які мали певні посади у своїй партії, тепер вступають до лав "Батьківщини" на правах рядових партійців: "Ніяких образ ми не відчуваємо. Мета у нас одна, будемо працювати".

Щербаківська розповіла, що керівник обласного "Фронту змін" Сергій Кудлаєнко не тільки відмовився вступати до об'єднаної "Батьківщини", але й налаштовував керівників районних організацій не писати заяв на вступ.

"Розіслав листи до 8 керівників найбільших районних організацій. Але на сьогоднішній день ми маємо вже більше 80 заяв. Найпроблемнішими стали Барська і Бершадська районні організації. В Бершаді вони навіть не підтримали нашого єдиного кандидата Олексія Порошенка на позачергових виборах в обласну раду", - зазначила вона.

Тепер в "Батьківщині" вимагають скласти повноваження депутатів облради тим, хто не написав заяву на вступ до "Батьківщини".

"Тоді на їх місце прийдуть наступні депутати, які мають бажання працювати в партії. Якщо партії "Фронт змін" не існує, вони не мають права утримувати фракцію. Пройшли по списках — мають виконувати волю партії. Ні — віддайте мандати. Якщо відмовляться, будемо звертатись до громади, щоб вплинула на них. Звісно, механізму відкликання депутата немає. Але, можливо, совість в них заговорить. Вже 2 депутати-фронтозміновці погодились восени перейти до нас. Поки що прізвищ просять не називати", - зауважила Щербаківська.

Вінницькій "Фронт Змін" нараховував 650 членів партії.

Зараз ви читаєте новину «Вінницька опозиція не може порозумітися — не всі члени "Фронту змін" хочуть вступати до "Батьківщини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути