Ексклюзиви
четвер, 25 травня 2017 14:16

"Він обіцяв казна-що" – експерт прокоментував три роки президентства Порошенка

"Він обіцяв казна-що" – експерт прокоментував три роки президентства Порошенка
Порошенко не міг виконати свої обіцянки, бо більшість з них були нереальними. Фото: 112.ua

Порошенко не міг виконати свої обіцянки, бо більшість з них були нереальними. Обіцяв казна-що: долар ледь не по 8 грн та закінчення АТО за лічені години. Це був неоглядний популізм з його боку.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Олександр Кочетков.

"Порошенко планував закінчити війну, привести Україну в Європу та запровадити помісну православну церкву. Та замість миру маємо незрозумілі Мінські домовленості. Членство України в ЄС замінили на безвізовий режим. А це не одне і те саме. Намагання запровадити єдину церкву в Україні закінчилося кримінальною справою проти "православного" олігарха Новинського (народний депутат російського походження від "Опозиційного блоку". – Gazeta.ua).

"Змін у системі влади не відбулося. Хотілося бачити більше народовладдя, більшої підконтрольності влади, реформи в усіх політичних сферах, починаючи від виборчого законодавства. Також реформу судової, правоохоронної системи, боротьбу з корупцією та люстрацію. Цього всього немає. Хоча Порошенко обіцяв, що ми житимемо в новій країні. До плюсів президента можна віднести лише те, що ми поступово починаємо відходити від Росії. Припиняємо мовлення російських каналів, відмовляємося від програмного забезпечення та соціальних мереж. Але із цим треба було починати три роки тому".

Наступні два роки президенства Порошенко готуватиметься до виборів, вважає Кочетков:

"Він проявлятиме себе енергійним, ефективним та патріотичним керівником держави. Матимемо багато патріотичної риторики. Побачимо певні кроки щодо зменшення взаємодії з Росією. Хоча її залишатиметься неприпустимо багато. Побачимо жорсткішу боротьбу проти тих, кого він вважає своїм політичним опонентом. Якщо будуть дострокові вибори – готовий йти. Намагатиметься брати в них участь. Завадити йому в цьому може лише дуже жорстка позиція Заходу. Адже Порошенко відверто вважає себе найкращим президентом. Не може знайти собі наступника. Бо всі інші будуть гірші".

Сьогодні виповнюється три роки президентства Петра Порошенка.

У передвиборчій програмі разом з обіцянками під час інавгураційної промови 7 червня 2014 року та виступі на прес-конференції "Стратегія-2020" 25 вересня 2014-го президент дав 32 обіцянки. Усього, за інформацією порталу "Слово і діло", Порошенко протягом свого президенства дав 254 обіцянки.

Зміг позбавити суддів абсолютного імунітету, відкрив доступ до статків можновладців, збільшив контрактну армію. Також домігся рішення про безвізовий режим для України. Зменшив залежність від російського газу.

Та не зміг, як обіцяв, зробити 10 грн за долар, енергонезалежність за 2 роки. Досі не запроваджений закон про вибори за відкритими списками. Порошенко не продав свою компанію Roshen. Не зміг повернути Крим, зупинити АТО та розслідувати справи Майдану.

Зараз ви читаєте новину «"Він обіцяв казна-що" – експерт прокоментував три роки президентства Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути