четвер, 09 червня 2022 11:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Вимагали $2,5 млн: у Києві затримали голову партії "Наш край" - ЗМІ

Вимагали $2,5 млн: у Києві затримали голову партії "Наш край" - ЗМІ
Посадовців викрили під час отримання "авансу". Фото: прокуратура

У Києві затримали голову політичної партії "Наш край" та керівника її територіального осередку при спробі вимагання хабара за призначення на керівну посаду та подальшу підтримку в політичній кар'єрі. Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на Київську міську прокуратуру та столичну поліцію.

"За даними слідства, голова політпартії, діючи у змові з очільником територіального осередку цієї ж партії, вимагали у підприємця передати їм 2,5 млн доларів за включення його до "прохідної" частини списку політичної партії на виборах до ВРУ для отримання таким чином мандата народного депутата", - повідомляють у прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Червень буде важкий" - експерт пояснив, що значать бої за Сіверськодонецьк

За кошти підприємцю обіцяли призначення на посаду радника голови правління ПрАТ "Київводоканал", наголошують ЗМІ. Ця посада мала б стати для підприємця "успішним" стартом його політичної кар'єри. Кошти повинні були передаватись спільникам згідно графіку, який склав голова партії. Сума першого траншу становила $50 тис..

Посадовців викрили під час отримання "авансу".

4 червня поліцейські викрили групу посадовців Одеської міськради, які отримували хабарі. Їм давали гроші, щоб вони не демонтували зовнішню рекламу. Правоохоронці затримали посередника під час отримання чергового хабаря розміром 3200 грн. Крім того, в одного з посадовців виявили дійсний паспорт громадянина Росії.

Зараз ви читаєте новину «Вимагали $2,5 млн: у Києві затримали голову партії "Наш край" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути