Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2018 16:56

Вілкул вимагає створити антикризовий штаб з порятунку замерзаючих міст

Вілкул вимагає створити антикризовий штаб з порятунку замерзаючих міст
Один з лідерів опозиції Олександр Вілкул заявив, що необхідно створити антикризовий штаб, до якого мають увійти не політики, а фахівці.Фото: Delo.ua

У багатьох містах досі не розпочався опалювальний сезон - Нафтогаз відмовився давати газ теплопостачальним підприємствам в 9 регіонах. Це перший подібний випадок за часів незалежності України.

"Ця техногенна катастрофа - логічний підсумок того, як управляє країною нинішня влада. Ми бачимо управлінський колапс і повну розгубленість в кризовій ситуації. Влада живе в паралельній реальності: розповідає про міжнародну політику, про Томоси, а в цей час міста замерзають. Уже мінусова температура. Якщо не подати тепло оперативно, почнуть лопатися труби, а це вже незворотні процеси", - сказав один з лідерів опозиції Олександр Вілкул.

Незважаючи на мінусову температуру на вулиці, не отримали тепло мешканці Сміли, Херсона, Павлограда та інших міст. У Кривому Розі вже почалася подача тепла. Нагадаємо, державне підприємство "Теплоцентраль", що підкоряється не міській владі, а Фонду держмайна, зірвало підготовку і початок опалювального сезону в половині Кривбасу. В результаті бездіяльності київських чиновників опір людей прийняв крайні форми. На вентилях, що подають газ, були зірвані пломби, силовим шляхом запущені котельні. Протестуючі захопили будівлю міськгазу і палили шини.

"Необхідно створити антикризовий штаб, до якого мають увійти не політики, а фахівці. Я готовий увійти в цей штаб. Як губернатор, а потім віце-прем'єр я підготував і успішно провів не один опалювальний сезон і таких криз не допустив. Розбиратися з цією владою будемо потім. Оцінку їм люди дадуть, зараз потрібно діяти. Я вважаю, що штаб має очолити президент. І створювати його треба оперативно. Інакше Україна отримає десятки аварійних ситуацій, серйозніше тих, що були в Алчевську у 2006 році", - заявив Вілкул.

Вілкул підкреслив, що рішення про антикризове управління треба приймати негайно. Мова йде не про політику, а про життя людей.

Зараз ви читаєте новину «Вілкул вимагає створити антикризовий штаб з порятунку замерзаючих міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути