пʼятниця, 26 жовтня 2012 08:52

Викрадений в Україні опозиціонер Развозжаєв відмовився від явки з повинною

Викрадений в Україні опозиціонер Развозжаєв відмовився від явки з повинною
Леонід Развозжаєв каже, що його катували і погрожували вбити дітей. Фото: rian.com.ua

Заарештований помічник депутата Держдуми Іллі Пономарьова Леонід Развозжаєв офіційно відмовився від явки з повинною. Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін.

"Сьогодні в СІЗО ми написали дві заяви до Слідчого комітету РФ, в одному з яких Развозжаєв офіційно відмовився від явки з повинною та дачі нібито свідчень", - сказав він. У другій заяві, зазначив адвокат, його підзахисний просить провести "розслідування його викрадення в Києві" та доставку до Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС спростовують власні заяви: інформації про викрадення Развозжаєва спецслужбами немає

Говорячи про поміщення Развозжаєва в СІЗО, Фейгін повідомив, що той не на що не скаржиться і почуває себе нормально. В даний час, за словами Фейгіна, захист готуватися оскаржити в Московському міському суді незаконний арешт Развозжаєва. "Коротка касаційна скарга вже подана, зараз я готую розширену", - сказав Фейгін.

Развозжаев 18 жовтня був оголошений у федеральний розшук за звинуваченням у приготуванні до організації масових заворушень. За словами офіційного представника Слідчого комітету Росії Володимира Маркіна, він "сам звернувся в Головне слідче управління СК Росії і повідомив про своє бажання заявити про явку з повинною".

Раніше в Life News з'явився відеозапис, де Развозжаєв, доставлений в Басманний суд Москви, що розглядав клопотання слідства про його арешт, заявив, що його нібито викрали в Києві і два дні катували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має невідкладно розслідувати зникнення Развозжаєва — міжнародна організація

На наступний день СК почав дослідчу перевірку. Як заявив тоді Маркін, "заяв і скарг на стан здоров'я як при розміщенні у СІЗО, так і під час тримання під вартою, від Развозжаєва не надходило і за медичною допомогою він не звертався".

Потім до Развозжаєва вдалося потрапити правозахисникам. Їм він розповів, що фізичних тортур як таких не було - якщо не рахувати того, що три дні йому не давали сходити в туалет. Однак від нього вимагали зізнань і свідчень проти соратників по опозиції. Силовики погрожували вбивством дітей.

Зараз ви читаєте новину «Викрадений в Україні опозиціонер Развозжаєв відмовився від явки з повинною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути