понеділок, 14 вересня 2020 11:22

Виклик Шкарлета і Резнікова, бюджет: що розгляне Рада цього тижня

Виклик Шкарлета і Резнікова, бюджет: що розгляне Рада цього тижня
Депутати зберуться на засідання завтра. Фото: @verkhovna.rada.ukraine

До завтра до Верховної Ради має надійти від уряду проєкт державного бюджету на 2021 рік. Про це сказав спікер Дмитро Разумков на погоджувальній раді у понеділок.

"Наскільки я розумію, він буде надісланий вчасно. Щоб у п'ятницю ми мали можливість розглянути це питання у сесійній залі", - зазначив Разумков.

Також у парламент хочуть запросити в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета та віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова.

"Профільний комітет доручив Міністерству освіти розробити концепцію підвищення оплати праці вчителям. Станом на 2 вересня, це була крайня дата, ця концепція не поступила до Верховної Ради. Враховуючи початок роботи шкіл, непросту ситуацію, в якій сьогодні опинилися вчителі, варто було б запросити виконуючого обов'язки міністра освіти на годину запитань до уряду. Для того, щоб послухати, як він бачить питання щодо зміни оплати зарплати вчителям. І забезпечення шкіл усіма необхідними умовами роботи під час режиму карантину. Бачимо, що школи починають закриватися, переходити на режим віддаленої роботи. Тому що лунають різні думки з цього приводу, м'яко кажучи", - заявив спікер.

"Інша з пропозицій. Усі чули заяви, які лунали після зустрічі в рамках роботи радників "нормандського формату". Можливо запросити віцепрем'єр-міністра Резнікова, щоб він доповів щодо того, як ми бачимо подальший рух у цьому напрямку", - сказав Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков розповів, чи робитимуть перестановки у Кабміні

"Лунали деякі звинувачення щодо різноманітних дій помічників народних депутатів минулого тижня. Варто було б послухати позицію представників правоохоронних органів. У будь-якому випадку повинні бути неупереджені дії слідства. Незважаючи на те - від яких інтересів, в інтересах кого ця людина діяла. Справа повинна рухатися, якщо там є такий фактаж", - заявив Разумков.

За повідомленням ЗМІ, Національне антикорупційне бюро викрило на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка з фракції "Слуга народу", проте помічник не був затриманий.

Зараз ви читаєте новину «Виклик Шкарлета і Резнікова, бюджет: що розгляне Рада цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути