четвер, 17 червня 2010 16:09

Виклик Куйбіди в СБУ пов"язаний з місцевими виборами - Тарасюк

Виклик Куйбіди в СБУ пов"язаний з місцевими виборами - Тарасюк

Виклики колишніх міністрів уряду Юлії Тимошенко на допити до Служби безпеки України свідчать про політичні репресії щодо членів опозиції, заявляє віце-прем`єр-міністр опозиційного уряду Борис Тарасюк.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, за його словами, "колишнього міністра регіонального розвитку та будівництва України Василя Куйбіду викликано у Службу безпеки України для надання пояснень. Причини виклику у СБУ Куйбіди не пояснили. Ми розцінюємо цей факт як початок політичних переслідувань проти колишнього міністра".

Тарасюк також не виключив, що політичний тиск з боку СБУ пов"язаний з наближенням місцевих виборів.

Він зазначив, що Куйбіда двічі обирався міським головою Львова і до сьогодні зберігає достатньо високий рейтинг серед політиків Львова.

"Сьогодні поки що рано давати остаточні оцінки щодо справжніх причин виклику в СБУ. У той же час тенденції, які відбуваються в Україні, викликають тривогу. Всі ми є свідками того, що правоохоронні органи перетворені в машину для політичних переслідувань опозиції", - сказав він.

"Обмеження проведення мирних заходів, порушення кримінальних справ проти політиків і колишніх членів уряду, обмеження свободи слова і переслідування журналістів – все це яскраві приклади, які свідчать про намагання перетворити Україну в поліцейську державу з авторитарним режимом", - резюмував Тарасюк.

Зараз ви читаєте новину «Виклик Куйбіди в СБУ пов"язаний з місцевими виборами - Тарасюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути