Ексклюзиви
пʼятниця, 01 березня 2024 01:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий назвав ефективний спосіб, який допоможе українцям мобілізуватися до ЗСУ

Військовий назвав ефективний спосіб, який допоможе українцям мобілізуватися до ЗСУ
В ЗСУ назвали кращу альтернативу мобілізації. Фото: Обозреватель

Українці з більшою охотою готові вступати у конкретні бригади, ніж проходити через Територіальні центри комплектації.

Для набору військових до лав Збройних сил України ставку треба робити не на мобілізацію, а на рекрутинг, адже він працює, заявив військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов в ефірі телеканалу "Київ24".

"Мені здається, все ж ставку маємо робити не на мобілізацію, а на добровольців. На рекрутів, щоб люди йшли до бригади. Я бачу, як це відпрацювали хлопці з "Азову", з 3-ї штурмової, з "Кракена" в ГУР", - сказав він.

Сазонов підкреслив важливість того, щоб люди мали можливість обирати місце служби відповідно до їхніх вподобань, навичок та здібностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгляд закону про мобілізацію може затягнутися - депутат

Українці хочуть йти у конкретну бригаду, в яку вони вірять, знають, як вона працює, і на зрозумілу посаду, зазначив він.

"Бо гарний дронщик - це не обов'язково гарний піхотинець. І гарний технік, гарний водій танка - це теж треба брати саме на цю специфіку. У цьому напрямку зараз Міноборони і Генштаб працюють. Мені здається, досвід дуже вдалий. Я знаю багатьох людей, які не хочуть іти до ТЦК, але хочуть іти в конкретні бригади добровільно", - пояснив військовий.

35% чоловіків серед тих, хто не має броні і не служить, готові мобілізуватися до Збройних сил України, йдеться в результатах соціологічного опитування, яке провела агенція Info Sapiens.

Основний мотив мобілізуватися до ЗСУ - захист України і своїх рідних і помста.

Третина чоловіків кажуть, що їх втомило повсякденне життя і, вочевидь, вони не проти змінити його на армійське. А от доходи не відіграють важливої ролі.

Зараз ви читаєте новину «Військовий назвав ефективний спосіб, який допоможе українцям мобілізуватися до ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути