Ексклюзиви
неділя, 14 жовтня 2018 19:48

Війна стратегій: на що робитимуть ставки кандидати в президентській гонці

Війна стратегій: на що робитимуть ставки кандидати в президентській гонці
Найактивніше свою президентську кампанію почала Юлія Тимошенко, інші тільки готуються починати. Фото: 5 канал

Офіційна передвибаорча кампанія до президентських виборів ще не розпочалася. Але дехто з кандидатів уже почав підготовку. На що робитимуть ставку потенційні переможці і чия стратегія краща Gazeta.ua розказав політолог Володимир Фесенко.

"Універсальної виграшної стратегії немає. У кожного з кандидатів має бути своя особлива стратегія. Їм потрібно переконати своїх потенційних виборців. Люди голосують не стільки за програми, а більше за свої уявлення щодо кандидата. Потрібно переконати в тому, що кандидат вміє керувати країною, має необхідні досвід та знання. В усіх різних груп людей є свої специфічні очікування - хтось хоче миру, хтось протистояння Росії, хтось соціальних змін. Той, хто сподівається виграти вибори, має продемонструвати, що є здатним виконати обіцянки".

Найактивніше почала Юлія Тимошенко, каже Фесенко.

"Найбільш активно і потужно почала Юлія Тимошенко. Помітно оновлення її політичного образу . Вона демонструє здатність формувати альтернативну економічну стратегію, готує нову Конституцію. Будує свою програму як альтернативу політиці чинного президента Порошенка. Одночасно вона намагається знизити ризики щодо себе – звинувачення, що вона нібито не підтримає Євроінтеграцію з НАТО та ЄС, та піде на домовленості із Москвою. На сьогодні вона є єдиним кандидатом, хто вже має веде повноцінну кампанію. Її виборці незадоволені соціально-економічною ситуацією, бідніші за прихильників Порошенка, переважно - з сільської місцевості та провінції, належать до старших вікових груп".

Порошенка підтримують ті, хто боїться повернення України під протекторат Росії:

"Порошенко заявив про свої політичні позиції - активну підтримку проєвропейського курсу, патріотизму - армії, мови, віри. Він показує себе як гаранта збереження зовнішньополітичного курсу та протистояння російській агресії. Його підтримуватимуть люди, які бояться зміни зовнішньополітичного курсу. Попри певні критичні зауваження, вони хочуть підтримати його як гаранта стабільності".

З потенційних лідерів перегонів поки що не зовсім визначився зі своєю стратегією Анатолій Гриценко:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-офіцер армії НАТО розповів, хто переможе на президентських виборах

"У Гриценка немає масштабної рекламної кампанії. Він позиціонує себе як чесного політика, не пов'язаного із олігархами, незаплямленого у корупційних скандалах. Сподівався сподівається на підтримку тих виборців, хто виходив підтримував на Майдан, але зараз не хоче голосувати ні за Тимошенко, ні за Порошенка. Але в цьому таборі у нього є потенційні конкуренти – Садовий і Вакарчук. Поки Гриценку не вдалося переконати їх підтримати його кандидатуру. Більш того, Садовий сам вирішив йти у президенти. І це послаблює шанси Гриценка".

Наступні президентські вибори відбудуться у березні 2019-го. Про бажання брати участь у кампанії вже оголосили 28 кандидатів. За дослідженнями "Центру Разумкова" найбільше мають Юлія Тимошенко (13,3%), Анатолій Гриценко (9,4%), Юрій Бойко – 8,4%, Петро Порошенко (7,6%).

Зараз ви читаєте новину «Війна стратегій: на що робитимуть ставки кандидати в президентській гонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути