Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2014 14:26

Війна проти України поставила економіку Росії на межу краху - експерт

Війна проти України поставила економіку Росії на межу краху - експерт
Андрій Новак. Фото: vikna.if.ua

Політична самоізоляція Кремля вже спричинила негативний вплив на фінансові ринки. Якщо надалі проти Росії будуть задіяні економічні санкції, це стане передумовою її економічного краху та внутрішньої політичної дестабілізації. Про це заявив представник Громадянської Ініціативи "Третя Українська Республіка" Андрій Новак, коментуючи обвал котирувань акцій російських компаній на Московській біржі.

"Фінансові ринки – це нервова система в економічному організмі, яка реагує найшвидше і на найменші подразники. Наслідки для Росії вже почалися. Першою реакцією стало падіння на фондовому та валютному ринках, зокрема, обвал акцій "Газпрому" майже на 11% та всього російського фондового ринку, а також девальвація рубля. Наступні наслідки будуть стосуватися зовнішньо-торгівельної сфери для російської економіки. Більшість партнерів можуть переглянути контракти щодо зменшення об'ємів закупівель енергоресурсів, а ті, хто може забезпечити себе їх альтернативними джерелами, взагалі відмовляться", - зазначив він.

Також, на думку Новака, одним з економічних наслідків вторгнення Росії до Криму може стати вихід партнерів "Газпрому" з проектів обхідних газопроводів – Північного та Південного потоків, що також спровокує знецінення акцій "Газпрому" та фондового ринку Росії загалом.

"Негативний вплив буде відчуватися не лише на фінансовому ринку, а й в реальних секторах економіки. Саме зовнішньоекономічна діяльність багатьох російських компаній є основою російського ВВП, який базується на продажу енергоносіїв. Тому падіння у цій сфері стане великою проблемою для бюджетів усіх рівнів у Росії", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Війна проти України поставила економіку Росії на межу краху - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути