четвер, 20 березня 2014 17:28

Вихід України з СНД пройде швидко і безболісно - експерт

Вихід України з СНД пройде швидко і безболісно - експерт
Володимир Горбач Фото:dif.org

Україна виходить з СНД, а також вводить візовий режим з Російською Федерацією. В умовах війни такий крок - запорука національної безпеки.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політичний експерт Володимир Горбач.

За його словами, причина такого стратегічного рішення - війна та інтервенція з боку Москви. З огляду на останні події, в рамках Співдружності Незалежних Держав не можливо скликати засідання керівного органу та протидіяти військовій експансії. Фактично СНД показує свій параліч, повністю контролюється РФ - нинішнім агресором та окупантом, наголошує експерт.

"У зв'язку з цим виникає політична необхідність дистанціюватись від такої недолугої організації. Адже Україна не є повноправним членом СНД. Усі раніше підписані угоди радше гуманітарного спрямування, аніж економічного. До того ж, переваг перебування в СНД для нашої країни немає жодних. Ну хіба що комусь кортить поїхати на саміт СНД та позаглядати до рота Путіну", - вважає Горбач.

Загалом, стверджує він, СНД - мирне розлучення з СРСР, намагання реставрувати Радянський Союз.

"Запровадження візового режиму з Росією цілком виправдане. За нинішніх обставин - це елемент національної безпеки та оборони держави. Агресор діє не лише військовими методами, але й за допомогою цивільних диверсантів, які проникають на територію України та дестабілізують внутрішню ситуацію. Потік росіян до України треба регулювати. А в умовах війни це не те, що виправдано, а й необхідно. Для громадян, які працюють в Росії візи спричинять незручності. Проте така ціна нацбезпеки", - заявив політолог.

Нагадаємо, Україна починає процедуру виходу із Співдружності Незалежних Держав. Відповідне рішення прийняли на засіданні Ради національної безпеки та оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Вихід України з СНД пройде швидко і безболісно - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути