середа, 04 листопада 2015 00:51

Відведення зброї калібром до 100 мм йде за планом - контактна група

Відведення зброї калібром до 100 мм йде за планом - контактна група
uapress.info

За підсумками сьогоднішнього засідання в режимі відеоконференції, де були заслухані доповіді представників СММ ОБСЄ і офіцерів із Спільного центру з контролю і координації сторін, Тристороння контактна група зробила певні висновки і рекомендації.

Перший із них - це те, що Тристороння контактна група зійшлася на думці, що відвід озброєнь калібром менше 100мм йде згідно із затвердженим планом.

Про це написала у Facebook прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі екс-президента України Леоніди Кучми - Дарка Оліфер.

Обговорювалося також питання, як прискорити реалізацію Мінських домовленостей про звільнення незаконно утримуваних осіб, а також прискорити процес розгляду української концепції закону про місцеві вибори.

Також контактна група підняла питання випадків порушень режиму припинення вогню з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей. У зв'язку з тим представники звернулися до СММ ОБСЄ і СЦКК із закликом розслідувати ці факти і припинити їх.

"Зокрема, як і було заявлено раніше, йшлося також про збільшення кількість спостерігачів СММ ОБСЄ, а також забезпечення їх відповідною технікою - дронами і камерами спостереження, і винесення цього питання на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні 4 листопада, на зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки в Берліні 6 листопада", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Тристороння контактна група згідно з Паризькими домовленостями закликали забезпечити допуск СММ ОБСЄ на територію окремих районів Донецької та Луганської областей і непідконтрольну Україні частина українсько-російського кордону.

Нагадаємо, сьогодні відбулася відеоконференція Тристоронньої контактної групи із запрошенням представників окремих районів Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Відведення зброї калібром до 100 мм йде за планом - контактна група». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути