середа, 13 лютого 2019 15:55

Відсторонили суддю, який виносив вирок Януковичу

Відсторонили суддю, який виносив вирок Януковичу
Васалатія зобов'язали пройти курс підвищення кваліфікації

Вища рада правосуддя на півроку відсторонила суддю Оболонського райсуду Києва Костянтина Васалатія, який входив у колегію суддів у справі про держзраду президента-втікача Віктора Януковича.

Рішення Другої Дисциплінарної палати від 13 лютого опубліковане на сайті ВРП.

"Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення притягнути суддю Оболонського районного суду міста Києва Васалатія Костянтина Анатолійовича до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про тимчасове, строком на шість місяців, відсторонення від здійснення правосуддя", - ідеться у повідомленні.

Також суддю позбавили права на отримання доплат до посадового окладу судді та зобов'язали пройти курс підвищення кваліфікації в Національній школі суддів України щодо суддівської етики та застосування цивільного процесуального законодавства і подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можу виїжджати в будь-яку країну. Ніяких проблем у мене нема" - Янукович

24 січня Оболонський райсуд Києва визнав Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни. Йому призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Вирок почне діяти з дня затримання Януковича в Україні.

Прокуратура просила 15 років ув'язнення. Однак подавати апеляцію щодо збільшення терміну не буде. Натомість для передачі до суду готують матеріали у справі про розстріли на Майдані.

У відповідь адвокати Януковича подали у Державне бюро розслідувань заяву про нібито злочини чинних керівників держави і тих, хто займався справою про державну зраду Януковича. Це прокурори Руслан Кравченко та Максим Крим, колегія суддів - Владислав Дев'ятко, Максим Тітов, Костянтин Васалатій, безкоштовні адвокати екс-президента Юрій Рябовол і Ігор Ляшенко.

Зараз ви читаєте новину «Відсторонили суддю, який виносив вирок Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути