Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2020 10:24

Відправленого у відставку запорізького губернатора хочуть зробити заступником голови Укравтодору - ЗМІ

Відправленого у відставку запорізького губернатора хочуть зробити заступником голови Укравтодору - ЗМІ
Єдина галузь, де керівник Запорізької обладміністрації Віталій Туринок був ефективним - ремонт доріг за програмою "Велике будівництво"

В оточенні президента йде боротьба за гроші Укравтодору, а новим заступником глави агентства може стати керівник Запорізької обладміністрації Віталій Туринок, який напередодні пішов у відставку. Саме його призначення домагається заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов, передають Букви.

На посаді керівника області Туринок був не надто успішним. Віце-прем'єр Михайло Федоров назвав Запорізьку ОДА в числі трьох найгірших за показниками ефективності, а проти його заступників ведуться кримінальні розслідування.

Невисоко оцінювали Туринка і депутати Верховної Ради із Запорізької області. Так, в лютому 2020 року представники фракції "Слуга народу" відкрито зажадали відправити його у відставку, а депутат Євген Шевченко висловився ще різкіше: "Ефективність нуль ... Нехай йде назад, звідки прийшов, разом зі своїми опричниками".

Це не заважало Трофімову, який курирує Запорізьку область від правлячої партії, захищати Туринка.

ЗМІ писали, що єдина галузь, де голові ОДА вдалося бути ефективним - ремонт доріг за програмою "Велике будівництво". Журналісти стверджували, що навколо будівництва була побудована чітка "схема": компанії отримували бюджетні кошти за виконані ремонти тільки в разі, якщо закуповували будматеріали у "правильних" фірм, переплачуючи 30%-40% від ринкової вартості.

Зараз ви читаєте новину «Відправленого у відставку запорізького губернатора хочуть зробити заступником голови Укравтодору - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути