субота, 27 квітня 2019 09:38

Відомого українського бізнесмена заарештували у Москві

Відомого українського бізнесмена заарештували у Москві
Фото: povin.com.ua

У Москві затримали екс-нардепа від Партії регіонів, мультимільйонера Павла Климця за підозрою в дачі хабаря в особливо великому розмірі.

Про це повідомляє видання "Комерсант".

"Слідчі СУ СКР по Центральному округу столиці стосовно бізнесмена і політика порушили кримінальну справу за відповідною статтею, а 12 квітня суддя Марина Сирова, відома винесенням вироку в скандальній справі Pussy Riot, відправила пана Климця до СІЗО. За деякими даними, візит міг бути пов'язаний з обговоренням долі близько 40% активів бізнесмена в ДНР і ЛНР, контроль над якими він втратив після початку бойових дій на південному сході України", - пише видання.

Адвокати бізнесмена оскаржили це рішення в апеляційній інстанції Мосміськсуду, направивши справу на новий розгляд. При цьому сам Климець був залишений під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На екс-нардепа надягнули електронний браслет

Павло Климець раніше входив у топ-100 найбагатших підприємців України. Одним з основних його активів є група компаній OLYMP. Крім того, йому ж належить будівельна компанія "Атлант", Малиновський склозавод, лікеро-горілчаний завод Prime, завод переробки зерна "Бікорм", Малиновський кабельний завод, найбільший у Запоріжжі торговий центр.

Климець був депутатом Верховної Ради V та VI скликань. Був членом Партії регіонів, але вийшов з неї в 2010 році.

Росія скасувала спеціальні економічні санкції проти 4 українців. Відповідну постанову видав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

Кремль зняв санкції з колишнього мера Києва Леоніда Черновецького та його сина Степана.

Зараз ви читаєте новину «Відомого українського бізнесмена заарештували у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути