Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2024 09:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Відмова Китаю від участі у мирному саміті гірко розчарувала Зеленського

Відмова Китаю від участі у мирному саміті гірко розчарувала Зеленського
Відмова КНР є гірким розчаруванням для Зеленського, а також для уряду Німеччини, який вмовляв Китай до участі. Фото: president.gov.ua

Відмова Китаю від участі у Глобальному саміті миру стала гірким розчаруванням для президента України Володимира Зеленського.

Вона підштовхнуло політика відвідати сінгапурський безпековий саміт, пише Der Spiegel.

"Поїздка Зеленського на сінгапурський безпековий саміт стала його відповіддю на позицію КНР щодо Саміту миру. Присутність на цій події була несподіваною і здивувала багатьох насамперед тому, що безпекова ситуація в Азії не має до Києва ніякого стосунку", - сказано в повідомленні.

Виступаючи у Сінгапурі, Зеленський намагався переконати окремі держави, аби ті відвідали зустріч у Швейцарії. Він назвав Китай "знаряддям у руках" російського диктатора Володимира Путіна. ЗМІ назвало промову українського лідера "надзвичайно гострою виставою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грем пояснив, чому перемога України важлива для США

"Відмова КНР є гірким розчаруванням для Зеленського. Те ж саме можна сказати й про німецький уряд, який намагався переконати Піднебесну відвідати зустріч у Швейцарії. Участь Китаю, навіть якщо тільки у формі спеціального посланника, додала б саміту значно більшої ваги", - зазначає видання.

Україна в січні запросила голову КНР Сі Цзіньпіна взяти участь у запланованому саміті світових лідерів у Швейцарії.

Міністерство закордонних справ КНР зробило 31 травня офіційну заяву про відмову брати участь у саміті миру через "невиконання умов".

Серед вимог Пекіну була рівноправна участь, як Росії, так і України на саміті миру, а також чесне обговорення всіх мирних планів.

Зараз ви читаєте новину «Відмова Китаю від участі у мирному саміті гірко розчарувала Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути