середа, 29 жовтня 2008 16:48

Виділення МВФ кредиту підсилить довіру до України

Виділення кредиту Міжнародним валютним фондом підсилить довіру до України світових фінансових і ділових структур.

Про це журналістам заявила народний депутат від Партії регіонів, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічної політики Ірина Акімова.

Вона також вважає, що в результаті виділення цих коштів рейтинг України припинить знижуватися.

"Отримання кредитної лінії від МВФ, крім ресурсів як таких, для України дуже важливо, тому що це може бути позитивним сигналом того, що Україна стоїть на шляху поступового подолання фінансової нестабільності, це буде сигналом і міжнародним рейтинговим агентствам, які можуть якщо не підвищити відразу рейтинги України, то, принаймні, зупинити їх падіння, а значить, це буде сигналом і фінансовій, і діловій громадськості, що нам потрібно з погляду довіри Україні", - сказала Акимова.

Уряд, Нацбанк і МВФ узгодили на рівні експертів умови виділення Україні стабілізаційного кредиту stand-by на суму 16,5 млрд. дол. Програма фінансування повинна бути схвалена Радою директорів МВФ. Для винесення цього питання на засідання Ради директорів необхідне було ухвалення Верховною Радою антикризового закону, проект якого вже в цілому позитивно оцінений МВФ.

Сьогодні, 29 жовтня, ВР прийняла в першому читанні внесений Президентом України законопроект "Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів України". Відповідно до ухваленого рішення, до другого читання профільний комітет парламенту повинен врахувати пропозиції альтернативних законопроектів.

Також ухвалено рішення розглянути цей законопроект у другому читанні 30 жовтня, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Виділення МВФ кредиту підсилить довіру до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути