пʼятниця, 21 жовтня 2011 14:46

Видача Шенгенських віз українцям скоротиться на 70% - Кужель

Видача Шенгенських віз українцям скоротиться на 70% - Кужель

Європейські дипломати ухвалили рішення скоротити на 70% видачу Шенгенських віз українцям.

Про це в ефірі "5 каналу" заявила Олександра Кужель, екс-голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, повідомляє "Українська правда".

"Економічний співвідношення наших зустрічей (з Євросоюзом), документів є дуже хорошим. Але той сигнал, який сьогодні дають дипломати, що прийнято рішення, яке практично на 70% скоротить Шенгенські візи для українців, і коли ми запитали - "Чому? Це ж президент таким чином вирішує політичні питання!" - Вони сказали: "Якщо країна згодна жити за принципами недемократичної країни, то її громадяни нецікаві ...", - заявила Кужель.

Вона пояснила, що офіційно оприлюднити таку інформацію європейські дипломатичні кола не будуть, а громадяни України відчують це найближчим часом.

"Дуже багато є аналітичної літератури, аналітичних висновків. Такого ж ніхто вам не покаже. Ми зараз відчуємо звернення людей. Я б на прикладі Європейського союзу просила б не впускати тих, хто впливає на прийняття таких політичних рішень", - пояснює Кужель.

Зараз ви читаєте новину «Видача Шенгенських віз українцям скоротиться на 70% - Кужель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути