четвер, 26 липня 2012 11:40

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Від Тимошенко в лікарні ховають стаціонарні телефони - Власенко

Від Тимошенко в лікарні ховають стаціонарні телефони - Власенко
На думку Власенка, в лікарні й колонії спеціально так роблять, щоб Тимошенко не контактувала із зовнішнім світом. Фото: tymoshenko.ua

Захисник Юлії Тимошенко нардеп Сергій Власенко стверджує, що в Харківській лікарні та Качанівській колонії для екс-прем'єр-міністра України обмежували доступ до стаціонарних телефонів.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН.

"Тимошенко може подзвонити кому завгодно зі стаціонарного телефону? Ні. Тимошенко не могла цього робити, коли перебувала в Качанівській колонії, тому що вони їй розповідали: "А ми поставили телефони в черговій частині. Тому, ви, пані Тимошенко, йдіть туди пішки. А якщо ходити не можете, так це ваші проблеми. Повзіть тоді", - розповів Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада обмежує побачення Тимошенко, аби вона не могла керувати "Батьківщиною" - нардеп

"Зараз у лікарні вони кажуть, що у них немає технічної можливості встановити там телефон. Хоча на восьмому поверсі телефон є (показує фотографію на смартфоні). Тобто у них є і технічні можливості, і все що завгодно. Їм просто вкрай важливо, щоб Юлія Тимошенко не контактувала із зовнішнім світом", - вважає "бютівець".

Він також додав, що є такий нормативний акт, який називається "Кримінально-виконавчий кодекс", який регламентує статус засуджених осіб.

"Є в цьому кодексі стаття 110 і є там частина 5. Я її вам зараз процитую: "Засудженим надається право на телефоні розмови без обмеження їх кількості, під контролем адміністрації". У перекладі з юридичної мови на звичайну це означає, що кожна особа, яка перебуває в надрах пенітенціарної системи, має право в будь-який час підійти до телефону і подзвонити кому вона хоче. Єдине, що ця розмова офіційно прослуховується", - зазначив захисник Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Від Тимошенко в лікарні ховають стаціонарні телефони - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути