Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2018 13:16

Від Пшонки до Азарова: соратників Януковича кличуть на допит

Від Пшонки до Азарова: соратників Януковича кличуть на допит
Колишнього генпрокурора Віктора Пшонку чекають на допит. Фото: відкриті джерела

Генеральна прокуратура викликає на допит 1 жовтня низку колишніх чиновників часів президентства Віктора Януковича. Повістки ГПУ оприлюднила на своєму сайті.

На допит викликають колишнього генерального прокурора Віктора Пшонку та його сина Артема, тіньового олігарха екс-"регіонала" Юрія Іванющенка, сина екс-прем'єр-міністра Олексія Азарова, екс-голову Державного комітету фінансового моніторингу Сергія Гуржія.

"Вам необхідно з'явитися 01.10.2018 до слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури… для участі у проведенні слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні №12013220540000400 за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та іншими статтями КК України", – йдеться в документах.

Кримінальне провадження №12013220540000400 було зареєстровано 31 січня 2013-го.

Прокуратура розслідує створення Януковичем злочинної організації та вчинення злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторі економіки, сфері оподаткування та інших.

Один із епізодів провадження – розкрадання під час закупівлі так званих "вишок Бойка" – самопідіймальних бурових установок, придбаних за більш ніж $400 млн. Інший – корупційні схеми олігарха-втікача Сергія Курченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр Януковича у Росії танцював брейк-данс

ЗМІ показали відео, як колишні генпрокурор Віктор Пшонка тікає з екс-міністром Олександром Клименком з України після Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Від Пшонки до Азарова: соратників Януковича кличуть на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути