четвер, 03 вересня 2020 13:18

"Від прозорого призначення керівника САП залежить безвіз" - посол ЄС в Україні

Центральною складовою співпраці ЄС та України у низці сфер, починаючи від безвізу до макрофінансової допомоги, є боротьба з корупцією.

Ці принципи стосуються і призначення нового керівника САП, заявив посол ЄС в Україні Матті Маасікас у Twitter.

"Боротьба з корупцією, заснована на сильних і незалежних інституціях, є центральною складовою співпраці ЄС та України у низці сфер, від безвізу до макрофінансової допомоги. Ці принципи мають застосовуватися і тоді, коли Верховна Рада висуває представників для відбору нового керівника САП", - написав Маасікас.

Таким чином посол ЄС в Україні прокоментував спільну заяву послів країн "Великої сімки" про необхідність дотримання прозорої процедури відбору керівників антикорупційних органів. Зокрема, спільна заява дипломатів стосується ситуації довкола обрання нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, сказав Маасікас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слугу" хочуть зробити керівником САП

Заяву 3 вересня оприлюднили в Twitter на офіційній сторінці G7AmbReformUA.
Автор: https://twitter.com/G7AmbReformUA
  Посли G7 опублікували заяву щодо призначення в україні нового керівника САП
Посли G7 опублікували заяву щодо призначення в україні нового керівника САП

"Забезпечення незалежності, цілісності та надійного правового статусу цих установ є важливим елементом міжнародних зобов'язань України, зокрема, в рамках співпраці з ЄС та постійної підтримки з боку міжнародних фінансових установ. Це важливо для якості життя українських громадян, а також для ділового та інвестиційного клімату в Україні. Посли країн G7 підкреслюють необхідність відбору керівників антикорупційних установ через прозорі, засновані на досягненнях і політично нейтральні процедури", - йдеться в заяві.

21 серпня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький написав заяву про звільнення. Він пропрацював на посаді понад 4 роки. У листопаді завершується 5-річний термін, на який призначали керівника САП.

Комісія з відбору нового керівника складається з 11 осіб: 4 представників Ради прокурорів і 7 делегованих Верховною Радою.

Зараз ви читаєте новину «"Від прозорого призначення керівника САП залежить безвіз" - посол ЄС в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути