Ексклюзиви
неділя, 01 травня 2011 11:52

Від авіаудару сил НАТО загинув син і троє онуків Каддафі

Від авіаудару сил НАТО загинув син і троє онуків Каддафі

У результаті авіаудару сил НАТО в столиці Лівії Тріполі загинув один із сімох синів Муаммара Каддафі, Саїф аль-Араб, і троє онуків диктатора. Про це повідомив лівійський уряд.

Сам Каддафі також знаходився на віллі, що стала об'єктом авіанальоту, але не постраждав.

Іноземні журналісти, яких лівійська влада привезла на місце подій, повідомляють, що будинок, який належав Саїф аль-Араб, вщент зруйнований. За  даними, серед руїн знаходиться бомба.

Представник уряду Муса Ібрагім заявив, що удар по будівлі було завдано "в повну силу".

"Результатом нападу стала жертовна загибель нашого брата Саїфа Аль-Араба Каддафі, 29 років, і трьох онуків лідера. Лідер зі своєю дружиною були в будівлі з друзями і рідними, лідер знаходиться в доброму здоров'ї, він не постраждав. Це була пряма спроба вбити лідера нашої країни", - сказав він.

НАТО підтвердило факт нанесення авіаудару по об'єкту в Тріполі в суботу ввечері, але стверджує, що нальоту піддався військовий пункт управління і контролю в міському районі Баб аль-Азізія.

Керівник операції генерал-лейтенант Шарль Бушар заявив, що не може ні підтвердити, ні спростувати інформацію про загибель рідних Каддафі, але шкодує "про всі жертви конфлікту, що триває, особливо невинних цивільних людей".

Раніше Муаммар Каддафі в черговий раз заявив, що не відмовиться від влади і висловив готовність до останнього боротися проти сил міжнародної коаліції.

Він також запевнив, що жителі Лівії дуже його люблять.

"Для лівійців я - священний чоловік. Я - їх символ, їх батько ", - пояснив лідер країни.

30 квітня Муаммар Каддафі оголосив війну Італії на її території.

Як відомо, авіація західних країн завдає авіаударів по території Лівії з 19 березня. Проведення військової операції стало можливим після того, як 17 березня Радбез ООН прийняв резолюцію, що дозволяє встановити над Лівією зону, закриту для польотів, а також вжити всіх заходів, крім наземного вторгнення, для захисту цивільного населення країни.

З кінця березня командування операцією в Лівії здійснює НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Від авіаудару сил НАТО загинув син і троє онуків Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути