середа, 04 квітня 2018 12:33

Віце-спікер звинуватила Порошенка у ручному керуванні депутатами

Віце-спікер звинуватила Порошенка у ручному керуванні депутатами
Оксана Сироїд звинуватила президента у намаганні знищити САП і НАБУ. Фото: wz.lviv.ua

Верховна Рада не змогла скасувати е-декларування для антикорупційних активістів, бо окремі народні депутати отримали відповідну вказівку від президента Петра Порошенка.

Про це в кулуарах парламенту сказала віце-спікер Оксана Сироїд.

"Політична воля була відсутня не тут, а на Банковій. Президент запровадив електронне декларування і він же дав наказ його не скасовувати. Його фракція дала менше половини голосів. Не голосували люди, які персонально лояльні до президента, виключно тому, що мали таку вказівку", - наголосила Сироїд.

Крім того, вона звинуватила президента у намаганні знищити САП і НАБУ.

"Антикорупційні органи залишалися острівцем незалежності. Її зараз намагаються знищити всі. Передовсім - президент і ті, хто працює в його інтересах. Будуть спроби так само змістити директора Національного антикорупційного бюро, для цього використають усі інструменти. Будемо надалі спостерігати цю атаку", - зазначила віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи мстять антикорупціонерам - Тимчук про провальне голосування

На засіданні 3 квітня народні депутати з багатьох спроб не змогли скасувати е-декларування для антикорупційних громадських активістів. Такі вимоги для громадських організацій депутати запровадили минулого року. Зміни до законодавства підписав президент Петро Порошенко.

Європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган зробив жорстку заяву через нескасоване декларування для антикорупціонерів. Після критики ЄС президент змінив думку і просив парламент скасувати цю норму.

Зараз ви читаєте новину «Віце-спікер звинуватила Порошенка у ручному керуванні депутатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути