Ексклюзиви
субота, 17 лютого 2024 20:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Віцепрезидент США зробила потужну заяву щодо допомоги Україні: що відповів Зеленський

Віцепрезидент США зробила потужну заяву щодо допомоги Україні: що відповів Зеленський
Віцепрезидент США Камалла Гарріс заявила про відсутність "плану Б" на випадок провалу в Конгресі плану підтримки України. Фото: AFP

Віцепрезидент США Камалла Гарріс заявила про відсутність "плану Б" на випадок провалу в Конгресі плану підтримки України.

Є тільки "план А" - забезпечити Україну всім необхідним. Про це вона сказала в Мюнхені після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським, передає "Інтерфакс Україна".

"У нас план тільки один - А. Забезпечити Україні те, що необхідно. Я переконана, що пакет додаткової допомоги буде проголосовано. Впевнена, що є консенсус двох партій. І має бути наша відповідь - залишитися зі своїми друзями", - сказала вона.

Гарріс наголосила, що питання підтримки України - ключове.

"Ми залишаємося глобальним лідером за принципами суверенітету та недоторканності кордонів. Учора я чітко сказала - коли ми говоримо про роль Америки, ми не можемо грати в політичні ігри". - наголосила Гарріс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна через Естонію отримає від США $500 тис. російських активів

Водночас Зеленський наголосив, що "ми розраховуємо на позитивне рішення" (Конгресу - Gazeta.ua). "Для нас цей пакет - життєво важливий. Якщо ми говоримо про альтернативу - тоді це не стратегічний партнер", - зазначив він.

За його словами, ухвалення пакета допомоги Україні в Конгресі недостатньо для перемоги.

"Необхідна велика союзницька робота. Це точно шлях уперед, але це ще не перемога. Рух уперед важливіший, ніж стагнація на полі бою", - сказав Зеленський.

Він не став називати можливу відмову Конгресу підтримати Україну "зрадою".

"Це не зрада, тому що я не думаю, що наш партнер може не підтримати Україну", - сказав також український лідер.

Палата представників США, ймовірно, не проголосує за пакет допомоги Україні раніше середини березня.

Законопроєкт про виділення допомоги Україні буде ухвалено Палатою представників, якщо спікер Майкл Джонсон поставить його на голосування. Про це заявив голова Комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол, повідомляє Reuters.

На думку Маккола, якщо проєкт буде винесено на голосування, його підтримають, незважаючи на опозицію з боку активної групи законодавців, найбільш тісно пов'язаних з колишнім президентом Дональдом Трампом.

Зараз ви читаєте новину «Віцепрезидент США зробила потужну заяву щодо допомоги Україні: що відповів Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути