Ексклюзиви
понеділок, 06 лютого 2017 16:20

Віце-прем'єр у Брюсселі нагадала, "по кому дзвін"

Віце-прем'єр у Брюсселі нагадала, "по кому дзвін"
Фото: telegraf.com.ua

Російська агресія на Донбасі може поширитися далі.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на засіданні Європарламенту.

"Маємо пам'ятати, по кому дзвін дзвонить. Можливо, він дзвонить за всіма нами. Маємо приділяти дуже серйозну увагу цій ситуації. Чекаю об'єднаної та рішучої реакції на неї. Росія та її поплічники постійно порушують режим припинення вогню. Все більше військовослужбовців та цивільних гинуть. Минулого тижня ми втратили 15 солдатів, трьох цивільних. Більше 100 бійців отримали поранення", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона повідомила європейським колегам, що бойовики використовують на Донбасі заборонене озброєння, у тому числі "Гради". Окрім того, в районі Авдіївки назрівала гуманітарна катастрофа.

"Ми пропонували скликати позачергове засідання Тристоронньої контактної групи. Українська сторона була готова. Але Росія сказала, що потреби в засіданні нема. Це демонструє, наскільки вони не готові по-справжньому впроваджувати Мінські домовленості", - зазначила віце-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію від відповідальності звільняють руками українців

29 січня бойовики активізувалися в районі Авдіївської промзони. Внаслідок інтенсивних обстрілів місто залишилося без світла, води та тепла. В Авдіївці оголосили надзвичайний стан. Через загострення ситуації 31 січня президент Петро Порошенко зібрав Воєнний кабінет.

1 лютого Росія заявила про "гарантії" припинення вогню на Донбасі, зокрема в районі Авдіївки. Пізніше терористи відкрили вогонь з "Градів".

Зараз ви читаєте новину «Віце-прем'єр у Брюсселі нагадала, "по кому дзвін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути