четвер, 29 жовтня 2020 15:50

Віцепрем'єр розповіла, чи вплине рішення КС на безвіз з ЄС

Віцепрем'єр розповіла, чи вплине рішення КС на безвіз з ЄС
Стефанішина наголосила, що курс України до ЄС і НАТО закріплено в Конституції. Фото: Facebook/ Офіс віцепрем'єрки з питань євроінтеграції

Безвізу з Євросоюзом нічого не загрожує в ході останніх рішень Конституційного суду. Але для зміни ситуації необхідно довести судову реформу до кінця.

Про це написала віцепрем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мін'юст прокоментував скандальне рішення КС

Рішення КСУ щодо електронного декларування є сигналом для необхідності завершення судової реформи, заявила віцепрем'єрка.

"Обставини, в яких приймалися нещодавні рішення Конституційного суду, викликають запитання та обурення. Це ще один сигнал, що реформа судової гілки влади, над якою зараз триває робота з Венеціанською комісією, має бути доведена до логічного завершення".

Стефанішина зазначила, що Кабмін продовжує роботу над реформами, що підсилюють євроатлантичної інтеграції України.

"Уряд також вживає заходів, які унеможливлять зупинення уже розпочатих реформ, включаючи ті, що є основою для нашої європейської та євроатлантичної інтеграції України. Нагадую, що цей курс України до ЄС і НАТО є остаточним, невідворотним і закріплений в Конституції".

29 жовтня посол України при ЄС Микола Точицький написав, що у ЄС вважають, що рішення Конституційного суду України щодо діяльності антикорупційних органів може стати підставою для призупинення безвізу.

27 жовтня Конституційний суд України скасував електронне декларування. Статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування, визнали неконституційною. Через рішення КС закриють реєстр електронних декларацій, повідомили в НАЗК.

Зараз ви читаєте новину «Віцепрем'єр розповіла, чи вплине рішення КС на безвіз з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути