неділя, 26 серпня 2012 08:59

"Вибрик FEMEN був би подією, якби в нас не було таких персонажів, як Колесніченко й Чечетов"

"Вибрик FEMEN був би подією, якби в нас не було таких персонажів, як Колесніченко й Чечетов"
Дєвочки прийшли з пилкою, і це була конкретна шкода й наруга, наголошує Юрій Макаров Фото: restoran.edem.kharkov.ua

Зрізання Хреста активістками FEMEN зачепило мільйони. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив публіцист Юрій Макаров.

Активістки жіночого руху FEMEN зрізали бензопилою Поклінний хрест у центрі Києва. Його встановили в пам'ять про жертв політичних репресій НКВС. Так "феменки" підтримали росіянок із гурту Pussy Riot. Ті провели тетралізований виступ у московському храмі Христа Спасителя, щоб привернути увагу суспільства на зрощення церкви й авторитарного режиму Володимира Путіна. Росіянкам дали по два роки колонії.

"Не вважаю цей крок симетричним вчинку Pussy Riot. Якщо так думають у FEMEN – це на їхній совісті. Те, що зробили трійко дівчат у Москві, загалом нікого, крім служників храму, не зачепило. У нас зрізання Хреста зачепило мільйони, бо це – символ нашої пам'яті про жертви радянського режиму. Дєвочки прийшли з пилкою, і це була конкретна шкода й наруга", - зауважив Макаров.

"Це було потворно, тоді як у російському випадку – просто не дуже талановито. Якби там не було прізвища Путіна і якби влада не здійняла довкола цього перформенсу галас – ніхто його й не помітив би. А так укотре проявилось обличчя нинішнього російського режиму", - додав він.

Публіцист наголосив, що у FEMEN щодня якісь нові приводи для обурення.

"Не розумію, як їхня психіка витримує таке навантаження. Відчуваю, за великим рахунком, їм усе насправді фіолєтово. Як за Станіславським – ну не вірю я в те, що теми їхніх нібито протестів насправді їх турбують. Натомість така діяльність вимагає бюджетів. Сказати, хто їх підтримує, хто інвестує, і головне – навіщо, я не можу. Але в тому, що це від початку шоу-бізнес-проект, не маю жодного сумніву", - підкреслив Макаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Феменки" зайнялись богохульством - ріжуть хрести у Києві

"Цей вибрик FEMEN був би подією, якби в нас не було таких персонажів, як Колесніченко й Чечетов. А з ними ніякого FEMEN у принципі не треба. На тлі цих "регіоналів" губляться навіть дівчата з голими персами", - зауважив він.

Думки експертів щодо того, якою буде друга половина президентського терміну Віктора Януковича читайте у журналі "Країна" № 32 (135) за 23 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Вибрик FEMEN був би подією, якби в нас не було таких персонажів, як Колесніченко й Чечетов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути