четвер, 18 жовтня 2018 12:26

Вибори-2019: Турчинов перевів спецслужби у посилений режим

Вибори-2019: Турчинов перевів спецслужби у посилений режим
Турчинов розпорядився створити єдину базу даних про кіберінциденти. Фото: ukrinform

Під час проведення президентських і парламентських виборів 2019-го Єдину інформаційно-аналітичну систему "Вибори" переведуть у посилений режим кібербезпеки.

Відповідне доручення дав секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки.

"Є обґрунтовані підстави вважати, що російське керівництво намагатиметься за будь-яку ціну використати виборчий процес для реалізації планів гібридної агресії проти нашої держави", - сказав Турчинов.

Він доручив утворити міжвідомчу робочу групу з представників ЦВК, Держслужби спецзв'язку, СБУ, Нацполіції, яка буде забезпечувати безпеку функціонування Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" під час проведення волевиявлення.

Силовикам дав завдання забезпечити своєчасне виявлення, попередження та локалізацію можливих кіберінцидентів і кібератак на інформаційні системи та державні електронні інформаційні ресурси ЦВК. Національній поліції - забезпечити охорону телекомунікаційного обладнання та телекомунікаційних мереж, необхідних для здійснення обміну даними між центральним вузлом та окремими регіональними органами адміністрування Державного реєстру виборців.

Крім того, буде посилений кіберзахист об'єктів критичної інформаційної інфраструктури та створена єдина інтерактивна база даних про кіберінциденти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін затвердив план на вибори в Україні

Новопризначений член Центральної виборчої комісії Євген Радченко попередив, що Москва готує масштабне інформаційне втручання у вибори в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Вибори-2019: Турчинов перевів спецслужби у посилений режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути