вівторок, 02 жовтня 2012 17:18

Вибори знімуть тільки одне питання у стосунках із заходом, та проблеми не вирішать - експерт

Вибори знімуть тільки одне питання у стосунках із заходом, та проблеми не вирішать - експерт
Олексій Коломієць: Ніколи з такого краху не виводили ті люди, які у нього заводили. Фото: ukrinform.ua

Якщо вибори пройдуть більш-менш демократично — це буде лише одна виконана умова заходу, кількість яких постійно збільшуватиметься.

Про це Gazeta.ua сказав експерт Олексій Коломієць, коментуючи заяву міністра закордонних справ Костянтина Грищенка щодо того, що Україна готова до критичного діалогу із США.

Він переконаний, що будь-які заяви голови МЗС про бажання вести критичний діалог із заходом і прислухатися до нього — є лише дипломатією.

"Мені здається, це суто дипломатичні прийоми. Вони абсолютно нічого не змінюють. Тим паче, навряд чи зміниться викривлене ставлення як і політики, так і чиновників, які цю політику видумали і її впроваджують. Тобто, повинні бути такі надзвичайні або кардинальні події в провадженні цієї політики, щоби таких заяв з'явилася якась довіра", - підкреслив він.

Коломієць додав: "Ці всі спічі не варті навіть і паперу, на якому вони написані. Бо лунають вони від людина, яка є головним креатором цього повного краху. То ж про які пріоритети і перспективи може бути мова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці заступилися за Тимошенко, прийнявши резолюціюАмериканці заступилися за Тимошенко, прийнявши резолюцію

Він переконаний, що резолюцію Сенату США, яку було ухвалено нещодавно, можна розглядати як найбільш "базовий, рубіжний документ, червоний сигнал, за яким далі будуть дії".

Водночас, експерт підкреслив, що не було в історії таких випадків, що "ті, хто довів до такого стану, були б і тими політиками, які б з нього виводили". Тому, такі стосунки із заходом будуть продовжуватися до зміни влади, переконаний він.

"Воно буде продовжуватися в такому болотном стані. І головне питання — скільки. Скільки це дозволять у першу чергу США, а по друге, скільки дозволять громадяни України", - наголосив Коломієць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сенаті США пропонують відкликати посла з України до звільнення Тимошенко?

Він додав: "В принципі, якщо відносно вибори пройдуть більш-менш пристойно — це буде лише однією умовою, яка, можливо, буде виконана. Але далі тиск буде нарощуватися і вже будуть інші умови, їхній список буде просто безкінечним".

Зараз ви читаєте новину «Вибори знімуть тільки одне питання у стосунках із заходом, та проблеми не вирішать - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути