понеділок, 25 жовтня 2021 14:59

Вибори в окрузі № 197: кандидата-двійника відправили під домашній арешт

Вибори в окрузі № 197: кандидата-двійника відправили під домашній арешт
Чоловіку загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. Фото: pixabay.com

Чоловіка, який змінив прізвище, ім'я та по батькові і став "двійником" кандидата у народні депутати від "Слуги народу" Віталія Войцехівського на довиборах у Верховну Раду по округу № 197, відправили під домашній арешт.

Рішення виніс Золотоніський міськрайонний суд, повідомляє "Опора"

10 вересня ЦВК зареєструвала кандидата від "СН" Войцехівського, який є мером Золотоноші. А 24 вересня посвідчення кандидата отримав ще один Віталій Войцехівський, який балотувався шляхом самовисунення.

За 10 днів до реєстрації Деснянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві зареєстрував зміну прізвища, імені та по батькові – Віктора Олександровича Шевченка на Віталія Олександровича Войцехівського.

Того ж дня чоловік отримав ID-картку на нове ім'я. А вже 20 вересня подав документи в ЦВК щодо реєстрації для участі у виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Минув рік після "опитування" Зеленського - не виконали нічого

Однак 6 жовтня Окружний адміністративний суд міста Києва скасував зміну прізвища кандидата і заборонив комісії використовувати його нові дані у виборчому процесі.

Дії підозрюваного кваліфікують як перешкоджання вільному волевиявленню виборців. Йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

31 жовтня відбудуться довибори у Верховну Раду в окрузі №184, що в Херсонській області, і №197 - на Черкащині.

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки у Черкаську область водив із собою кандидата від "Слуга народу", що є застосуванням адмінресурсу, повідомляла "Опора".

Тим часом голова Херсонської ОДА Сергій Козир, який також балотується в нардепи від "СН" , використовує білборди з "Великим будівництвом" для своєї агітації.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в окрузі № 197: кандидата-двійника відправили під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути