Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2014 15:11

Вибори стримували проведення ефективної АТО — експерт

Вибори стримували проведення ефективної АТО — експерт
Фото: 24daily.net

Антитерористичну операцію на Сході активізували, оскільки в країні пройшли вибори і обрали президента. Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла політичний експерт Олеся Яхно.

"Активізація антитерористичної операції зумовлено завершенням президентських виборів. Були дві речі, які стримували ефективну стадію антитерористичної операції. Перше, в країні фактично був відсутній головнокомандувач. Тому що позиція виконуючого обов'язки не дає тієї легітимності, щоб повністю приймати рішення і потім нести за це відповідальність. Маю на увазі легітимність з людської точки зору, а не юридичної. Тобто потрібно, щоб українці підтримували. Зараз активізація антитерористичної операції фактично знімає повну відповідальність з самого Турчинова. Хоча поки офіційно результати президентських виборів не встановлені і процес інавгурації не пройшов. Друге, антитерористичну операцію активізували саме зараз, оскільки будь-яка активізація силових дій раніше могла відтягнути проведення виборів, або їх ускладнити", - розповіла вона.

Яхно зазначила, що з часом новообраний президент може змінюватиме керівників силових відомств.

"Очевидно, заміни у силових відомствах будуть. Вони не почнуть відбуватися з завтрашнього дня і новообраний президент не почне швидкими темпами міняти всіх і одразу. Думаю, президент буде діяти покроково. В першу чергу, стоїть завдання налагодження керованості управлінської структури, яка була б централізованою, орієнтованою на центр і цілісною. Тут багато чого залежить не лише від керівника центрального силового відомства. Бачимо, яка катастрофічна ситуація в регіонах з керівниками цих відомств. Через це, думаю, президент не поспішатиме. Певний час вивчатимуть ситуацію повністю, а далі будуть кадрові рішення. Першим, хто з силових структур буде змінено Міністерство внутрішніх справ", - розповіла політтехнолог.

 

Зараз ви читаєте новину «Вибори стримували проведення ефективної АТО — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути