понеділок, 04 жовтня 2010 14:06

Вибори президента відбудуться у 2016 році?

Вибори президента відбудуться у 2016 році?

Спікер парламенту Володимир Литвин пропонує провести спільне засідання голів фракцій, комітетів та уряду за участі президента Віктора Януковича.

Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді.

"Треба обговорити, як ми далі спільно будемо працювати і нести відповідальність за країну. Насамперед в частині прийняття рішень та їх реалізації", - зазначив спікер.

За словами Литвина, якщо не вносити зміни до законодавства, то наступні парламентські вибори мали б відбутися у березні наступного року.

"Це на півроку зменшило б строк повноважень Верховної Ради. Таким чином, зменшився б і строк повноважень президента. Я запропонував прийняти законопроект, щоб направити його до Конституційного суду, щодо строку повноважень Верхової Ради. В ньому зафіксував, що Верховна рада має строк повноважень 5 років. Так само і з виборами президента – зафіксувати, що наступні відбудуться у лютому 2016 року", - зазначив він.

Голова Верховної Ради пояснив, що таким чином строк повноважень президента має починатися не з моменту обрання глави держави, а з інаугурації.

Нагадаємо, що Конституційний суд ухвалив рішення про скасування політичної реформи та повернення до Конституції 1996 року. Згідно з цим документом, вибори до Верховної Ради мають відбутися у березні 2011 року, а президентські у жовтні 2015 року.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента відбудуться у 2016 році?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути