середа, 03 квітня 2019 07:31

Вибори президента 2019: ЦВК майже завершила обробку електронних протоколів

Вибори президента 2019: ЦВК майже завершила обробку електронних протоколів
Центральна виборча комісія обробила 99,88% електронних протоколів дільничних виборчих комісій про підсумки голосування на виборах президента. Фото - Народна Правда

Центральна виборча комісія обробила 99,88% електронних протоколів дільничних виборчих комісій про підсумки голосування на виборах президента.

Результат незмінний. Лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали 30.23% виборців, а це майже 6 мільйонів.

У другий тур із ним виходить чинний глава держави Петро Порошенко. Його підтримали понад 3 млн виборців, що принесло 15.95%.

Поза межею другого туру залишилася лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, у неї 13.39%.

Закриває п'ятірку співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко. У нього - 11.67% . І лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко - 6.91%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паспорт в урні для голосування та пожований бюлетень: курйози на виборах 2019

Далі ідуть самовисуванець Ігор Смешко - 6.04%, лідер Радикальної партії Олег Ляшко - 5.47%, кандидат від партії "Опозиційний блок - Партія миру і розвитку" Олександр Вілкул- 4.15%. За кандидата від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського - 1.62%. Всі інші кандидати набрали менше менше 1% голосів виборців. Загалом підраховано 18 млн 871 тис. 935 голосів виборців.

Також Центральна виборча комісія прийняла оригінали протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування вже у 19 округах на виборах президента України, повідомили в прес-службі. Останніми прийняли протоколи з територіальних виборчих округів № 175 та 181 на Харківщині. Після опрацювання прийнятих раніше протоколів ЦВК доручила підготувати та надати протокол з поміткою "Уточнений" до 5 квітня включно окружній виборчій комісії ТВО №180 (селище Золочів на Харківщині).

В засіданні Центральної виборчої комісії оголошено перерву до 10 години 3 квітня.

Петро Порошенко переможе у другому турі виборів президента, якщо більшість українців вирішить, що його конкурент Володимир Зеленський є невідповідною кандидатурою на цю посаду. Про це сказала соціолог Ірина Бекешкіна.

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента 2019: ЦВК майже завершила обробку електронних протоколів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути