четвер, 24 грудня 2009 09:01

Вибори під загрозою? Не вистачає 200 мільйонів гривень

Вибори під загрозою? Не вистачає 200 мільйонів гривень
Центрвиборчком зобов"язав Мінфін і Держказначейство забезпечити фінансування витрат на підготовку проведення виборів президента

Як повідомили в прес-службі ЦВК, постановою комісія зобов"язала Мінфін і Держказначейство перерахувати понад 195 мільйонів гривень на рахунок Центрвиборчкому до 24 грудня.

Крім того, члени ЦВК звертають увагу посадових осіб Мінфіну і Держказначейства на персональну відповідальність за невиконання рішень ЦВК, прийнятих в межах його повноважень, а також за перешкоду здійсненню виборчих прав громадян.

У ЦВК відзначили, що станом на 23 грудня критична ситуація з фінансуванням виборів не змінилася.

Витрати ЦВК залишилися профінансованими лише в сумі 1 млн 90 тис. 500 грн, що складає 0,6% від загальної потреби на 2009 рік.

"Подальше затягування з фінансуванням виборів президента з боку посадових осіб Держказначейства може викликати порушення гарантованих Конституцією виборчих прав громадян, перешкоджати їх здійсненню", - відзначили в комісії.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Вибори під загрозою? Не вистачає 200 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути