Ексклюзиви
вівторок, 22 грудня 2009 10:04

Ющенко призначить в ЦВК людину Литвина

Ющенко призначить в ЦВК людину Литвина

Президент Віктор Ющенко може призначити в ЦВК замість Анатолія Писаренка керівника секретаріату фракції блоку Литвина Олександра Осадчука.

Як повідомило газеті "Комерсант-Україна" інформоване джерело в Секретаріаті президента, саме Осадчука Ющенко розглядає як основного претендента на посаду члена ЦВК замість Писаренка, якого планує звільнити парламент.

"Фракція блоку Литвина вже кілька разів зверталася до президента з пропозицією внести кандидатуру Олександра Осадчука. Жодних об"єктивних заперечень із цього приводу не існує", - сказав співрозмовник видання.

Про те, що лист із проханням призначити Осадчука членом Центрвиборчкому спрямований президенту, голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляв ще у жовтні.

Як відомо, у Верховній Раді 24 грудня планують розглянути питання про звільнення Писаренка з посади члена ЦВК, а також Сергія Демченка з посади голови Вищого господарського суду, - у зв"язку з досягненням ними граничного 65-річного віку перебування на державній службі.

За словами першого заступника голови Верховної Ради Олександра Лавриновича (Партія регіонів), "пропозиція розглянути питання про їхню відставку - це поки тільки політичне рішення; перевіримо всі документи, якщо не виникне жодних питань, то в четвер у другій половині дня буде розгляд".

Він також наголосив, що у випадку, якщо Верховна Рада не підтримає відставку Писаренка і Демченка, вони збережуть займані посади. "Це не зовсім правильно, але автоматичного припинення повноважень за віковою ознакою законодавством не передбачено", - зазначив Лавринович.

Сам Писаренко заявив, що, якщо депутати проголосують за його відставку, він негайно покине посаду члена ЦВК. "Якщо Верховна Рада підтримає мою відставку, то що я зможу зробити? Якщо буде 226 голосів, жодному оскарженню таке рішення не підлягає", - сказав він.

Представник президента в ЦВК і Конституційному Суді Марина Ставнійчук сказала, що "щойно відбудеться відставка Анатолія Писаренка, наступного ж дня буде відповідне рішення президента".

Писаренко був призначений у Центрвиборчком у грудні 2004 року за квотою блоку Віктора Ющенка "Наша Україна". У березні цього року йому виповнилося 65 років.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко призначить в ЦВК людину Литвина ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути